Δίκη Χρυσής Αυγής: «Υπήρχαν άτομα που συνέδραμαν τον Ρουπακιά» – Τι κατέθεσε αστυνομικός της ΔΙΑΣ

Με την κατάθεση μαρτύρων για τα όσα συνέβησαν το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, στο Κερατσίνι στις 17 Σεπτεμβρίου 2013, συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής. Ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κατέθεσε σήμερα ο αστυνομικός της ΔΙΑΣ Γιώργος Ρώτας, περιγράφοντας τα όσα διαδραματίστηκαν και κατέληξαν στη δολοφονία του 34χρονου αντιφασίστα μουσικού.

Πρόκειται για τον δεύτερο από τους αυτόπτες μάρτυρες που βρίσκεται στο βήμα, μετά την κατάθεση του φίλου του μουσικού Παύλου Σεϊρλή, και καλούνται να περιγράψουν στο δικαστήριο τα «καρέ» των γεγονότων που εκτυλίχθηκαν στην Αμφιάλη, όταν ο Παύλος Φύσσας και φίλοι του βρέθηκαν να παρακολουθούν ποδοσφαιρικό αγώνα στο ίδιο κατάστημα που παρακολουθούσαν και δύο μέλη της Χρυσής Αυγής.

Ο αστυνομικός μαζί με συναδέλφους του, μηχανές της ΔΙΑΣ, είχαν σπεύσει έξω από την καφετέρια με εντολή του κέντρου τους, όπου βρίσκονταν ήδη μέλη της Χρυσής Αυγής συγκεντρωμένα. Οι συγκεντρωμένοι, κάποιοι οπλισμένοι με καδρόνια, υπερτερούσαν αριθμητικά και οι αστυνομικοί έλαβαν εντολή να παρακολουθήσουν την κατάσταση χωρίς να εμπλακούν και να ενημερώνουν το κέντρο, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο μάρτυρας μίλησε για την επικινδυνότητα της Χρυσής Αυγής, λέγοντας ότι «οι ομάδες που μπορούν να αντιμετωπίσουν όχλο έχουν διαφορετικό εξοπλισμό και διαφορετική εκπαίδευση. Παρ’ όλα αυτά στη συγκεκριμένη περίπτωση πήγαμε κοντά και μπήκαμε στο περιστατικό παρά το γεγονός ότι ήταν αντίθετο στις εντολές μας γιατί η ομάδα Δίας δεν πρέπει να έρχεται σε επαφή με τον όχλο. Αυτό που σας είπα για επικινδυνότητα: δεν ήταν απλοί πολίτες…».

Πρόεδρος: Αυτό σας δημιούργησε φόβο;

Μάρτυρας: Κύρια πρόεδρε και οι αστυνομικοί δεν είναι ατρόμητοι. Η διαφορά είναι ότι παρά τον φόβο συνεχίζουμε να κάνουμε τη δουλειά μας.

Εισαγγελέας: Απειλούσαν τα άτομα αυτά;

Μάρτυρας: Έβριζαν.

Εισαγγελέας: Εσάς σας έβριζαν;

Μάρτυρας: Έβριζαν την αστυνομία γιατί δεν τους άρεσε η παρουσία μας εκεί, προφανώς γιατί ήθελαν να κάνουν κάτι και χαλούσαμε τα σχέδια τους.

Εισαγγελέας: Δεν πτοήθηκαν από την παρουσία σας;

Μάρτυρας: Όχι

Εισαγγελέας: Υπήρχαν άτομα δίπλα στον Ρουπακιά που τον συνέδραμαν;

Μάρτυρας: Υπήρχαν άτομα που συνέδραμαν τον Ρουπακιά. Μπορεί και να τον χτυπούσαν (τον μουσικό) πιο πριν. Ο Φύσσας μας είπε «με μαχαίρωσε»… O Φύσσας ήταν μόνος του και οι άλλοι πιο πολλοί από τη Χρυσή Αυγή.

Η διαδικασία συνεχίζεται μέχρι και αυτή την ώρα.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ