Διαμαρτύρονται οι έμποροι στη Δράμα

Διαμαρτύρονται οι έμποροι στη Δράμα

 

Πορεία και παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) στη Δράμα πραγματοποίησαν, σήμερα, έμποροι και επαγγελματοβιοτέχνες της πόλης, όπου, σήμερα, σχεδόν το σύνολο των εμπορικών καταστημάτων, των καταστημάτων εστίασης και τα καφεζυθοπωλεία, παραμένουν κλειστά, με απόφαση του εμπορικού κόσμου και της ομοσπονδίας επαγγελματοβιοτεχνών.

Με κεντρικό σύνθημα “Μία μέρα και μία νύχτα για τη Δράμα”, έμποροι και επαγγελματοβιοτέχνες συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης, διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα του κλάδου τους, αλλά και για το γεγονός ότι “η πόλη της Δράμας υποβαθμίζεται οικονομικά και αναπτυξιακά χρόνο με το χρόνο” και το “μεταναστευτικό ρεύμα είναι μεγάλο”, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας, Αντώνης Σκουλίδης.

Οι εργαζόμενοι κατέθεσαν ψηφίσματα στο διοικητήριο και το δημαρχείο κι έλαβαν τη συμπαράσταση τόσο του αντιπεριφερειάρχη, Γιάννη Ξανθόπουλου όσο και του δημάρχου, Κυριάκου Χαρακίδη.

“Στόχος μας δεν είναι να λαϊκίσουμε, αλλά να δείξουμε πως δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια ανοχής. Από τη μία, η κατάσταση στον ασφαλιστικό μας φορέα, από την άλλη το νέο φορολογικό και η επιβολή του τέλους επιτηδεύματος, μας πνίγουν κυριολεκτικά”, τόνισε ο κ. Σκουλίδης.

Από νωρίς το πρωί, οι αρτοποιοί της Δράμας διένειμαν δωρεάν κουλούρια σε όλους τους συγκεντρωμένους και οι καφετερίες δωρεάν καφέ. Το απόγευμα, η κινητοποίηση θα συνεχιστεί, με το σκηνικό να θυμίζει τις δεκαετίες του ’50 και του ’60, όταν ο νομός Δράμας ήταν ο δεύτερος στη βόρεια Ελλάδα σε μεταναστευτικό ρεύμα (μετά το Κιλκίς).

Στο πλαίσιο αυτό, οι διοργανωτές θα ανάψουν φωτιές, θα βράσουν φασολάδα και θα προβάλουν ντοκιμαντέρ με εικόνες και στοιχεία από την εποχή της μετανάστευσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ