Διαγωνισμός για τις “Νησίδες Ποιότητας”

Διαγωνισμός για τις “Νησίδες Ποιότητας”

 

Για έβδομη χρονιά, η “Κίνηση Πολιτών για μια ανοικτή κοινωνία” και το “Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού” διοργανών τον διαγωνισμό Εθελοντισμού Νησίδων Ποιότητας 2013.

Το δελτίο Τύπου αναφέρει:

“Για μια ακόμα φορά, η «ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΝΟΙΚΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ» και το «ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ» διοργανώνουν τον (έβδομο) διαγωνισμό Εθελοντισμού Νησίδων Ποιότητας 2013. Πληροφορίες στο www.kinisipoliton.gr.

Σκοπό έχει την ανάδειξη και επιβράβευση ομάδων που δεν είναι ακόμη ευρύτερα γνωστές αλλά προσφέρουν εθελοντικό έργο ποιότητας και καινοτομικό και λειτουργούν  ως πρότυπα για την κοινωνία και ειδικά για την νέα γενιά.

 

Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (MKO), καθώς και οι άτυπες ομάδες συλλογικής δράσης, που δραστηριοποιούνται στους τομείς αλληλεγγύης, πρόνοιας, φυσικού, πολιτιστικού ή κοινωνικού περιβάλλοντος, στην προώθηση της ισότητας των φύλων, της ισότητας ευκαιριών, καθώς και στην προώθηση και προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

 

Περισσότερες λεπτομέρειες για τη διαδικασία, τις προϋποθέσεις συμμετοχής καθώς και το ιστορικό του διαγωνισμού μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι πατώντας εδώ.

Η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων λήγει την Παρασκευή  14η Ιουνίου 2013.

 

Οι δύο πρώτοι διαγωνισμοί έλαβαν χώρα το 2001 και το 2003 με Πρόεδρο της Ελλανόδικης Επιτροπής τον πρώην Πρωθυπουργό της Ελλάδος Γεώργιο Ράλλη, ενώ τα βραβεία είχε απονείμει και τις δύο φορές ο τότε Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος.

Οι τέσσερεις επόμενοι διαγωνισμοί έλαβαν χώρα το 2005, το 2007, το 2009 και το 2011 με Πρόεδρο της Ελλανόδικης Επιτροπής, για το πρώτα δύο χρόνια τον Καθηγητή και Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γεώργιο Μπαμπινιώτη και για το 2009 και το 2011 τον Καθηγητή Χειρουργικής και τ. Ιστορίας Ιατρικής κ. Στέφανο Γερουλάνο. Τα βραβεία είχε απονείμει  και τις τέσσερεις φορές ο νυν Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας”.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ