ΔΕΘ: Διαμαρτυρία του ΠΑΜΕ ενάντια στην κυβερνητική πολιτική

Διαμαρτυρία πραγματοποιούν αυτή την ώρα μέλη του ΠΑΜΕ στη νότια πύλη της ΔΕΘ, με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη απόψε στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης.

Όπως μεταδίδει το   thesstoday.gr , οι διαδηλωτές κρατούν πλακέτες, σημαίες και πανό και εκφράζουν την αντίθεσή τους στην κυβερνητική πολιτική, αλλά και στο κύμα ακρίβειας. Οι διαδηλωτές ζητούν μεταξύ άλλων αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, φθηνό ρεύμα και καύσιμα, συλλογικές συμβάσεις εργασίας

Το παρών δίνει ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος χαιρέτισε τα εργατικά συνδικάτα που μαζεύτηκαν στη ΧΑΝΘ. Άκουσε τα προβλήματα τους με κατανόηση και συζήτησε μαζί τους για αυτά.

“3.5 χρόνια δουλεύαμε στις πιο αντίξοες συνθήκες εργασίες, μέσα στην κάπνα και τώρα μας πετάνε” ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΕΜΛΑ Γιώργος Παναγιώτης.

“Κοροϊδεύουν τον λαό και όλη την Ελλάδα. Το αίτημα μας είναι να απορροφηθούμε από τον Ελληνικό Χρυσό” είπε ο Ζαρούλας Αναστάσιος αντιπρόεδρος ΣΕΜΛΑ.

Ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ ζήτησε να μην υπάρξει «κανένας εφησυχασμός» αλλά «ενιαίος πανελλαδικός αγώνας, τώρα» και πρόσθεσε: «Καμιά αυταπάτη, καμιά αναμονή για λύσεις από τα πάνω. Να μην εγκλωβιστεί το εργατικό λαϊκό κίνημα στην αναμονή και στην αυταπάτη των εκλογών, αλλά να βγει τώρα στο προσκήνιο. Όλοι μαζί, εργάτες, υπάλληλοι, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες και επιστήμονες, φοιτητές, μαθητές, νέοι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι σε συμπόρευση με το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. Μόνο έτσι μπορεί να ανατείλει η ελπίδα για την Ελλάδα, για τον λαό μας».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ