ΔΕΘ: Παρουσιάστηκαν τα drones που θα περιπολούν στον Έβρο

Τα drones που θα περιπολούν στον Έβρο παρουσιάστηκαν στο περίπτερο του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής στην 86η ΔΕΘ.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου βρέθηκε στο περίπτερο και παρουσίασε τη δράση Reaction, που ενσωματώνει καινοτόμους αλγορίθμους για την επιτήρηση των συνόρων.

Τα συγκεκριμένα drones με την χρήση ενός αλγόριθμου τεχνητής νοημοσύνης θα περιπολούν μόνα τους ή σε σμήνος δύσβατες περιοχές. Θα μπορούν επίσης να αναλύουν πληροφορίες και να εντοπίζουν απειλές για την ασφάλεια της χώρας μας.

Αυτό το σύστημα αναμένεται να ενισχύσει το “δίχτυ προστασίας” στον Έβρο.

Η Ελλάδα, είπε ο υπουργός, “πρωτοπορεί στο θέμα της τεχνητής νοημοσύνης για τη φύλαξη των συνόρων ενώ εγκρίθηκε, μετά από μια ανταγωνιστική διαδικασία, ένα πρόγραμμα χρηματοδότησης 3,7 εκατομμυρίων ευρώ για την Ελλάδα”.

“Μιλάμε για μη επανδρωμένα οχήματα drones τα οποία όμως με αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης θα μπορούν να επιτηρούν είτε μόνα τους είτε σε σμήνος δύσβατες περιοχές, να αναλύουν πληροφορίες και να βρίσκουν απειλές στα σύνορα. Οχι μόνο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για θέματα μετανάστευσης αλλά και για άλλες ανάγκες όπως η καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και η έρευνα και διάσωση” συμπλήρωσε.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ