Θεσσαλονίκη: Σε εξέλιξη μαζικό συλλαλητήριο στο άγαλμα Βενιζέλου

Μαζικό συλλαλητήριο βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα στο άγαλμα του Βενιζέλου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των εγκαινίων της 86ης ΔΕΘ.

Με κεντρικό σύνθημα «Μηδενικές Αντοχές & Ανοχές» τα χιλιάδες μέλη της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας, των Εργατοϋπαλληλικών Κέντρων Βορείου Ελλάδος και της ΑΔΕΔΥ που συμμετέχουν στο συλλαλητήριο, στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα ότι δεν πρόκειται να δεχθούν τη συνέχιση σκληρών και επώδυνων μέτρων.

Παράλληλα, συμμετέχουν και πολιτικές οργανώσεις ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του thesstoday.gr, παρόντες στο συλλαλητήριο θα είναι η γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ράνια Σβίγκου, ο αναπληρωτής γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργος Βασιλειάδης, η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων του κόμματος Μαριλίζα Ξενογιανακοπούλου, ο Διονύσης Τεμπονέρας, γιος του Νίκου Τεμπονέρα, και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από τους υπόλοιπους νομούς. Ακολούθως, θα συμμετέχουν στην πορεία και μέλη φοιτητικών συλλόγων.

Όπως δηλώνουν, η φετινή συγκέντρωση γίνεται κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες για τους εργαζόμενους, αφού το πρωτοφανές κύμα ακρίβειας εξανεμίζει τον μισθό τους και τους οδηγεί στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.

«Ο κόσμος της μισθωτής εργασίας, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι νέοι αγωνίζονται ενάντια στην ακρίβεια, για ΣΣΕ, για σταθερή και πλήρη εργασία για όλους με ίσα δικαιώματα, υγεία και ασφάλεια, για δίκαιο και βιώσιμο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, συντάξεις και παροχές, για ελεύθερη συνδικαλιστική δράση με σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους. Δικαιώματα τα οποία βρίσκονται μεταξύ άλλων στο επίκεντρο των διεκδικήσεων τους.

Σημειώνεται ότι το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης έχει ανακοινώσει για σήμερα πανθεσσαλονίκεια 24ωρη απεργία ώστε να βρεθούν όσοι περισσότεροι εργαζόμενοι στη συγκέντρωση και στην πορεία.

Θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης ενώ στο σημείο βρίσκονται και ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας, οι οποίες θα ρυθμίζουν την κυκλοφορία των οχημάτων ανάλογα με την κατεύθυνση της πορείας.

συλλαλητήριο Θεσσαλονίκη
Σε εξέλιξη μαζικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη. Φωτ. thesstoday.gr
Ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη. Φωτ. thesstoday.gr
συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη
Διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί στο άγαλμα Βενιζέλου. Φωτ. thesstoday.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ