Αλεξανδρούπολη: Χτυπούσε και απειλούσε την 18χρονη έγκυο σύζυγό του

Νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, αυτή τη φορά στην Αλεξανδρούπολη. Μία γυναίκα 18 ετών, που είναι έγκυος στο πρώτο της παιδί, βρήκε τη δύναμη να καταγγείλει την βίαιη συμπεριφορά του συζύγου της εναντίον της.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο σύζυγος ασκούσε βία λεκτική και σωματική σε βάρος της και απειλούσε ότι θα σκοτώσει την ίδια και το αγέννητο τέκνο της.

Όπως αναφέρει το gnomionline.gr, το δικαστήριο, στο οποίο προσέφυγε η νεαρή γυναίκα στην Αλεξανδρούπολη, με απόφασή του στις 7/9, διέταξε να μην πλησιάζει ο σύζυγος την ίδια και το σπίτι της σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων.

Ο δικηγόρος της γυναίκας Δημοσθένης Φωτιάδης δήλωσε στη ΓΝΩΜΗ:

«Η δικαιοσύνη έδρασε γρήγορα και αποτελεσματικά υπέρ της γυναίκας θύματος της έμφυλης βίας και την προστάτευσε στα πλαίσια του νόμου. Η μηδενική ανοχή απέναντι στην έμφυλη βία είναι η μόνη ενδεδειγμένη λύση. Οι γυναίκες θύματα της έμφυλης βίας θα πρέπει να βρουν τη δύναμη να καταγγέλλουν κάθε βίαιο περιστατικό. Μακάρι τέτοια φαινόμενα ενδοοικογενειακές βίας να εκλείψουν στο μέλλον».

Ήταν στα τέλη του 2021 όταν την τοπική κοινωνία, αλλά και ολόκληρη τη χώρα, συγκλόνισε ο ξυλοδαρμός μέχρι θανάτου της 29χρονης Τζεβριέ από τον σύζυγό της στην Αλεξανδρούπολη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ