Χρήστος Κυριαζής: Οι επιτυχίες που άφησαν εποχή – Οι έρωτες και η αδυναμία στη μάνα του που έγινε τραγούδι

Ο Χρήστος Κυριαζής έφυγε τα ξημερώματα από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών. Ο τραγουδιστής άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του έπειτα από μάχη που έδινε για μήνες με τον καρκίνο.

Ο Χρήστος Κυριαζής είχε κάνει τη δική του διαδρομή στο λαϊκό τραγούδι, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία τη δεκαετία του ’90. Μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ήταν το τραγούδι «Μου θυμίζεις τη μάνα μου» το 1992. Ο συγκεκριμένος δίσκος είχε γίνει πλατινένιος ξεπερνώντας τις 125.000 αντίτυπα.

Σε συνέντευξή του είχε μιλήσει για το γεγονός ότι οι δισκογραφικές εταιρείες απέρριπταν το τραγούδι που τον καθιέρωσε, το «Μου θυμίζεις τη μάνα μου», γελώντας. Όλες, εκτός από τη Sony. “Έξι εταιρείες είπαν όχι και η Sony είπε ναι. Έγιναν επιτυχίες και οι άλλοι μετά τραβούσαν τα μαλλιά τους», έλεγε τότε ο Χρήστος Κυριαζής.

Χρήστος Κυριαζής: Οι μεγάλες του επιτυχίες

Ακολούθησαν μεγάλες επιτυχίες όπως: «Έχω κλάψει», «Επιμένω», «Έλα μωράκι μου», «Τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια», όλα σε μουσική και στίχους δικούς του.

Τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια

Ημεροβίγλι

Επιμένω

Έλα μωράκι μου

Έχω κλάψει

Στο μυαλό μου είσαι

Το πουλόβερ

Ο Χρήστος Κυριαζής δεν έγραφε μόνο τα δικά του τραγούδια αλλά ήταν ο άνθρωπος πίσω από μεγάλες επιτυχίες που ερμήνευσαν άλλοι τραγουδιστές, όπως το τραγούδι «Στη Δραπετσώνα» με τον Βλάσση Μπονάτσο ή το «Βράδυ Σαββάτου» με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου και το «Μπρικάκι» με τον Γιώργο Μαργαρίτη.

Χρήστος Κυριαζής

Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο.

Τέλη του 2019 συνεργάστηκε με τη Νατάσα Θεοδωρίδου σε μεγάλο νυχτερινό κέντρο της Αθήνας.

Τον Ιανουάριο του 2020 παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα” του Star όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην αδυναμία που είχε στη μητέρα του και η οποία έγινε… τραγούδι. Επιπλέον μίλησε για τους έρωτες που όπως είπε έφεραν στη ζωή του “μεγάλα σκοτάδια”.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ