Χίος: Βελτιωμένη η εικόνα της φωτιάς – Ισχυρές δυνάμεις επιχειρούν σε δύσβατη περιοχή

Βελτιωμένη είναι η εικόνα του πύρινου μετώπου στην Χίο, μετά την ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, που έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις του νησιού. Η φωτιά που καίει σε δασική έκταση στη βορειοδυτική Χίο από την περιοχή της Κατάβασης και προς το Πιτυός, φαίνεται να βρίσκεται υπό έλεγχο, σύμφωνα με το astraparis.gr.

Χίος: Επιχειρούν τα εναέρια μέσα – Σε δύσβατο σημείο η φωτιά

Σημειώνεται ότι οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν εγκαταστήσει δίκτυο μέχρι και 1,5 χιλιόμετρο από τα πυροσβεστικά οχήματα μέσα σε δασώδεις εκτάσεις με κάθετο σε πολλές περιπτώσεις βραχώδες ανάγλυφο εδάφους, σε μία προσπάθεια να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο και να αποτρέψουν την εξάπλωσή του.

Στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν 90 πυροσβέστες με έξι ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, (συμπεριλαμβανομένων 10 πυροσβεστών που μετέβησαν ακτοπλοϊκώς από Λέσβο και 27 πυροσβεστών που μετέβησαν αεροπορικώς από Αθήνα) και 18 οχήματα. Ρίψεις νερού πραγματοποιούν από αέρος πέντε αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα είναι συντονιστικό. Σημαντική είναι η συνδρομή στην κατάσβεση από εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες της Αυτοδιοίκησης.

Μαίνεται η φωτιά στη Χίο: Ξεκίνησε από τροχαίο ατύχημα – Συνελήφθη μεθυσμένος ο οδηγός

Χίος: Αυτό είναι το αυτοκίνητο από το οποίο ξεκίνησε η φωτιά στην Κατάβαση – ΦΩΤΟ

Στον εισαγγελέα οδηγείται ο οδηγός

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά ξέσπασε στη διασταύρωση Κατάβασης – Διευχών όταν ανεφλέγη αυτοκίνητο που προσέκρουσε στα πρανή του δρόμου. Ο οδηγός κρατείται με εισαγγελική εντολή και σήμερα πρόκειται να παρουσιαστεί ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χίου.

Σήμερα, Δευτέρα 31 Ιουλίου, οι νομοί Χίου, Σάμου και η Λέσβος βρίσκονται σε πολύ υψηλό βαθμό επικινδυνότητας (κατηγορία 4) για εκδήλωση πυρκαγιάς, σύμφωνα με τον χάρτη που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ