Χίος: Επιχειρούν τα εναέρια μέσα – Σε δύσβατο σημείο η φωτιά

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Κυριακής 30 Ιουλίου στην Χίο, στην διασταύρωση των περιοχών Κατάβασης με Διευχά.

Χίος: Αυτό είναι το αυτοκίνητο από το οποίο ξεκίνησε η φωτιά στην Κατάβαση – ΦΩΤΟ

Η φωτιά φαίνεται να ξεκίνησε έπειτα από σύγκρουση δύο οχημάτων, με το ένα από τα δύο αυτοκίνητα να τυλίγεται στις φλόγες, με αποτέλεσμα να ξεφύγει σε δασική έκταση και έκτοτε να επεκταθεί.

Το παρήγορο είναι μέχρι και αυτή την ώρα δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή, κάτι που κάνει λίγο πιο εύκολο το έργο των πυροσβεστών, ωστόσο η φωτιά μαίνεται σε δύσβατο μέρος. Γι’ αυτό τον λόγο ενισχύθηκαν και οι δυνάμεις κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Λίγο πριν από τη 01:00 τα ξημερώματα ξεκίνησε μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 10 πυροσβέστες από την Λέσβο, ενώ περίπου γύρω στις 03:00 ξεκίνησαν από την Αθήνα 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Συνολικά αυτή την ώρα, σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής επιχειρούν 90 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ νωρίς το πρωί της Δευτέρας δόθηκε εντολή να σηκωθούν 5 αεροσκάφη, 4 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα θα είναι συντονιστικό.

Δείτε φωτογραφίες από την φωτιά στην Χίο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ