Μαίνεται η φωτιά στη Χίο: Ξεκίνησε από τροχαίο ατύχημα – Συνελήφθη μεθυσμένος ο οδηγός

Σε εξέλιξη βρίσκεται η δασική πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το βράδυ σε δασώδη περιοχή, κοντά στο χωριό Κατάβαση στη βορειοδυτική Χίο, και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις. Η φωτιά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου, προκλήθηκε από τροχαίο ατύχημα.

Χίος: Αυτό είναι το αυτοκίνητο από το οποίο ξεκίνησε η φωτιά στην Κατάβαση – ΦΩΤΟ

Ο οδηγός του οχήματος που εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε τοιχίο, με αποτέλεσμα να προκληθεί η πυρκαγιά, μεταφέρθηκε ελαφρά τραυματίας στο Γενικό Νοσοκομείου Χίου, όπου διενεργήθηκε έλεγχος μέθης με θετικό αποτέλεσμα (0,42% σε αμφότερες τις μετρήσεις), σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Κατόπιν επικοινωνίας με Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χίου, δόθηκε εντολή για σχηματισμό 2 δικογραφιών: Μια δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Καρδαμύλων για το τροχαίο ατύχημα και μια δικογραφία από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου για εμπρησμό από αμέλεια με κατηγορούμενο τον οδηγό του οχήματος.

Χίος: Εκτός ελέγχου η φωτιά – Μήνυμα 112 για εκκένωση των περιοχών Διευχά και Κατάβαση – Ενισχύονται οι δυνάμεις

Δόθηκε επίσης εντολή να συλληφθεί ο οδηγός και να κρατηθεί, ώστε να οδηγηθεί αύριο, Τρίτη, ενώπιον του Εισαγγελέα.

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις που επιχειρούν στην πυρκαγιά

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις που επιχειρούν στην πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Διευχά Χίου. Η πυρκαγιά ξέσπασε χθες το βράδυ σε δύσβατο σημείο και καίει σε πευκοδάσος.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν απειλείται άμεσα προς ώρας κάποιος οικισμός ωστόσο προληπτικά σήμερα λίγο πριν τη 1 τα ξημερώματα εστάλη μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους των χωριών Διευχά και Κατάβαση να απομακρυνθούν από τους οικισμούς τους και να κινηθούν προς Βολισσό.

Με το πρώτο φως της ημέρας στη μάχη για τον περιορισμό της φωτιάς έχουν μπει και τα εναέρια μέσα και συγκεκριμένα 5 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για συντονισμό.

Συνολικά επιχειρούν 90 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων (συμπεριλαμβανομένων 10 πυροσβεστών που μετέβησαν ακτοπλοϊκώς από Λέσβο και 27 πυροσβεστών που μετέβησαν αεροπορικώς από Αθήνα), 18 οχήματα, 5 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για το συντονισμό τους. Συνδρομή παρέχουν επίσης εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ