Έκρηξη στην Τεκτονική Στοά: Ο 61χρονος βομβιστής σχεδίαζε 8 νέα χτυπήματα

Ως ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο και ικανό άτομο που θα συνέχιζε τη δράση του, χωρίς κανείς να είναι σε θέση να προβλέψει εάν οι βόμβες που θα τοποθετούσε θα επέφεραν ανθρώπινα θύματα, περιγράφουν αστυνομικές πηγές τον 61χρονο.

Τεκτονική Στοά: Φωτογραφίες μέσα από το σπίτι του 61χρονου βομβιστή – Είχε στήσει «εργαστήριο» παρασκευής εκρηκτικών

Του ΘΕΟΔΟΣΗ ΠΑΝΟΥ – ΠΗΓΗ: Realnews

«Πρόκειται για έναν “μοναχικό λύκο” με πολλούς ακολούθους στα social media, με παραληρηματικές αναρτήσεις περί μασονίας και σατανικής διακυβέρνησης. Είναι ένας από όλους αυτούς που ξεπήδησαν μέσα από την πανδημία και τα έβαλαν με τις μάσκες, τα τσιπάκια, την παγκόσμια συνωμοσία εναντίον της χώρας μας, το 666 στα εμβόλια κ.ο.κ». Με αυτά τα λόγια σκιαγραφεί αστυνομικός, που έχει απόλυτη γνώση των ερευνών, το προφίλ του 61χρονου βομβιστή της Τεκτονικής Στοάς στην οδό Αχαρνών, στο σπίτι του οποίου, μετά τη σύλληψή του, βρέθηκε ένα ολόκληρο οπλοστάσιο εκρηκτικών υλών αλλά και αυτοσχέδιο εργαστήριο κατασκευής εκρηκτικών μηχανισμών.

Ο 61χρονος κινείται στους χώρους των συνωμοσιολόγων με ακροδεξιές τάσεις, καθώς εξυμνεί τη χούντα στις αναρτήσεις του, ενώ παράλληλα διαφαίνεται πως είχε έντονη δραστηριότητα στους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», οι οποίοι κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης και κυρίως κατά τη διάρκεια της πανδημίας έφτασαν στο σημείο να εκπαιδεύονται ακόμα και στα όπλα. Αυτό είχε αποκαλύψει με πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της η Realnews, με αποτέλεσμα να επέμβει τότε ακόμα και ο εισαγγελέας.

Τα ευρήματα

Λόγω των ευρημάτων στο σπίτι του, ιδιαίτερα των περίπου οκτώ έτοιμων αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών, οι αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας, που κατάφεραν να τον εντοπίσουν, εκφράζουν τον προβληματισμό τους.

Παράλληλα, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, οι άνδρες της Αστυνομίας κάνουν «φύλλο και φτερό» τον ηλεκτρονικό του υπολογιστή, αλλά και τις ιδιόχειρες σημειώσεις που ανακάλυψαν κρυμμένες σε ένα τα δύο σπίτια που χρησιμοποιούσε ως ορμητήριά του και εργαστήρια κατασκευής εκρηκτικών μηχανισμών, αναζητώντας πολύ συγκεκριμένα στοιχεία γύρω από τη δράση του.

Αυτό που ενδιαφέρει τους αστυνομικούς είναι να εντοπίσουν τους πιθανούς επόμενους στόχους του «μοναχικού θεματοφύλακα», καθώς, εκτός από τη διπλή βομβιστική επίθεση στην Τεκτονική Στοά Αθηνών, ο ίδιος άνθρωπος είχε χτυπήσει τον περασμένο Ιούνιο την Εφορία Κορωπίου, ενώ το 2022 είχε προσπαθήσει να τινάξει στον αέρα το κτίριο της Ιεράς Συνόδου στη Μονή Πετράκη, στο κέντρο της Αθήνας.

Οι οπαδοί

Παράλληλα, αυτό που ανησυχεί τους αστυνομικούς της Κρατικής Ασφάλειας είναι το γεγονός πως τόσο στο προφίλ του στα social media όσο και στο προσωπικό του ιστολόγιο, με τίτλο «Ο πολέμαρχος ήρθε», έχει δεκάδες ακολούθους που συμφωνούν με τις «ιδέες» του και τα παραληρηματικά κείμενά του. Και αυτό γιατί δεν αποκλείουν, μέσα από εκεί, να ξεπηδήσουν επίδοξοι βομβιστές που μοιράζονται τις ίδιες… ιδέες με τον 61χρονο.

Σημειώνεται ότι ήταν 13 Ιουνίου όταν ήχησε συναγερμός στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ, μετά από τηλεφώνημα στο 112, για βόμβα στην Τεκτονική Στοά Αθηνών στην οδό Αχαρνών. Οι πρώτοι αστυνομικοί που έφτασαν στην περιοχή, λίγο πριν τις 6:30 το πρωί, αντελήφθησαν πως ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε ήδη «σκάσει» και είχε προκαλέσει ζημιές στην είσοδο του κτιρίου, ευτυχώς όχι σημαντικές. Ο χώρος αποκλείστηκε και οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως στη δεύτερη είσοδο του κτιρίου ήταν τοποθετημένος και δεύτερος εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος τελικά εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη. Οι αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας που έφτασαν στο σημείο ξεκίνησαν έρευνες, παίρνοντας καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες, ενώ αναζήτησαν βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες της περιοχής.

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, σύντομα κατάλαβαν πως πρόκειται για άτομο που κινείται στον χώρο της συνωμοσιολογικής ακροδεξιάς, με αποτέλεσμα οι έρευνες να αποκτήσουν συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Οι έρευνες

Παράλληλα, οι αστυνομικοί είχαν στα χέρια τους «καθαρό» υλικό από κάμερες, στο οποίο διακρινόταν εμφανώς ο δράστης να φοράει περούκα. Εν συνεχεία, μέσω μηχανών αναζήτησης στο διαδίκτυο, εντόπισαν τις αναρτήσεις του για την «πρώτη παγκόσμια βομβιστική ενέργεια εναντίον της σατανομασονίας», όπως έγραφε χαρακτηριστικά στο ιστολόγιό του. Από εκεί και έπειτα, ακολούθησε ο εντοπισμός του 61χρονου δράστη, ο οποίος συνελήφθη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ