Χανιά: Τι υποστήριξε ο 56χρονος που προφυλακίστηκε για το μαχαίρωμα του πατέρα του – Ο καβγάς και η «πτώση από την σκάλα»

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε o 56χρονος, ο οποίος κατηγορείται ότι μαχαίρωσε τον ηλικιωμένο πατέρα του, μέσα στο σπίτι στα Χανιά, στις 28 Δεκεμβρίου 2023.

Ο 56χρονος, που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του ανακριτή Χανίων και απολογήθηκε, μετά και την προθεσμία που είχε ζητήσει την περασμένη Πέμπτη. Μετά την απολογία του, κρίθηκε προφυλακιστέος με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι διαπληκτίστηκε με τον πατέρα του και ενώ είχαν πιαστεί στα χέρια, ο ηλικιωμένος έπεσε από την σκάλα. Μάλιστα, ο 56χρονος δήλωσε ότι όταν έφυγε από το σπίτι, ο πατέρας του ήταν κινητικός και ανέβηκε τη σκάλα.

Νωρίτερα, ο συνήγορος υπεράσπισης Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ανέφερε ότι πατέρας και γιος είχαν τεταμένες σχέσεις από το παρελθόν, που επιδεινώθηκαν μετά τον θάνατο της συζύγου του ηλικιωμένου, πριν από λίγους μήνες.

Ο δικηγόρος υποστήριξε ότι το επεισόδιο ξεκίνησε από μια ασήμαντη αφορμή, όταν ο 56χρονος πήγε να πάρει ένα μπουκάλι κρασί. Ο πατέρας του τον είδε και τον αποκάλεσε «ψεύτη», με αποτέλεσμα να πιαστούν στα χέρια, σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης.

Αδιευκρίνιστο παραμένει μέχρι στιγμής τι υποστήριξε ο 56χρονος για το ματωμένο σκεπάρνι και το ματωμένο μαχαίρι, που εντόπισαν οι διασώστες του ΕΚΑΒ, όταν ειδοποιήθηκαν από τον δεύτερο -τον 52χρονο- γιο του θύματος.

Σύμφωνα πάντα με τον συνήγορο υπεράσπισης, ο 56χρονος υποστηρίζει ότι οι μώλωπες και τα θλαστικά τραύματα στο κεφάλι και στο σώμα του ηλικιωμένου, προκλήθηκαν από πτώση την ώρα της συμπλοκής που είχε με τον πατέρα του στις σκάλες. Επίσης, δεν είναι σαφές, τι υποστήριξε για το τραύμα από μαχαίρι στον θώρακα του 79χρονου πατέρα του.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, τα τραύματα που έφερε ο ηλικιωμένος δεν συνάδουν με πτώση. Ο 79χρονος εξακολουθεί και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Χανίων, με την κατάσταση της υγείας του να βελτιώνεται σταθερά.

Το χρονικό

Σύμφωνα με το cretalive, το επίμαχο βράδυ της 28ης Δεκεμβρίου, ο γιος περιγράφεται ότι περίμενε μέσα στο σκοτάδι τον 79χρονο πατέρα του στο ισόγειο του σπιτιού, όπου διαμένει ο ηλικιωμένος. Ο τελευταίος δεν πρόλαβε να ανοίξει την πόρτα και δέχθηκε, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, απανωτά χτυπήματα στο σώμα.

Ανατριχιαστικό είναι ότι ο 79χρονος, ο οποίος είχε τραυματιστεί βαρύτατα, δεν κάλεσε το ΕΚΑΒ. Αιμόφυρτος κατάφερε να ανέβει την σκάλα καθώς το σπίτι του είναι στον πρώτο όροφο. Εκεί, σε άθλια πραγματικά κατάσταση, μέσα στα αίματα, τον βρήκε το επόμενο πρωί στενό συγγενικό του πρόσωπο, που έσπευσε να καλέσει τις αρχές για άμεση βοήθεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εν αναμονή της έλευσης του ΕΚΑΒ, ο ηλικιωμένος απέφυγε να πει το παραμικρό για την ταυτότητα του ανθρώπου, που του επιτέθηκε με σφοδρότητα μέσα στο σκοτάδι. Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης του διασωληνώθηκε και χρειάστηκε να εισαχθεί στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Χανίων.

Η μεγάλη «βόμβα» έσκασε την επομένη της Πρωτοχρονιάς, όταν οι γιατροί διέκοψαν την καταστολή και ο ηλικιωμένος ξύπνησε. Σε κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Χανίων φέρεται να υπέδειξε ως δράστη της δολοφονικής απόπειρας τον γιο του, τον οποίο και κατονόμασε.

Ο 79χρονος φέρεται να περιέγραψε όσα συνέβησαν τη μοιραία νύχτα, υποστηρίζοντας ότι υπήρχαν χρόνιες οικονομικές διαφορές για περιουσιακά θέματα.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ