Χανιά: Σοκάρει η μαρτυρία πρώην εργαζόμενου στο γηροκομείο – “Είδα να πεθαίνουν 14 άτομα μέσα σε μία εβδομάδα”

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το γηροκομείο στα Χανιά. Τα λόγια πρώην εργαζόμενου για τις συνθήκες που επικρατούσαν μέσα στον οίκο ευγηρίας, σοκάρουν. “Η μεταχείριση των γηραιότερων ήταν πολύ κακή. Τους δένανε στα κρεβάτια. Τους δίναμε χάπια για να ηρεμήσουν. Τους χτυπούσαν πολλές φορές” ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην εργαζόμενος μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

“Στο γηροκομείο αυτό δούλεψα από τον Απρίλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο. Σχεδόν έξι μήνες. Από αυτά που είχα δει όσο καιρό ήμουν εκεί, οι καταστάσεις δεν ήταν τόσο καλές. Η μεταχείριση των γηραιότερων ήταν πολύ κακή. Τους δένανε στα κρεβάτια, ακόμα και αυτούς που δεν ήταν διεγερτικοί. Τους δίναμε χάπια για να ηρεμήσουν. Τους χτυπούσαν πολλές φορές” ανέφερε ο πρώην εργαζόμενος.

Και συνέχισε: “Υπήρχαν πολλές φορές κάποια βράδια, που όταν τελείωνα τη βάρδιά μου μου λέγανε να δέσω κάποιους ανθρώπους και επειδή εγώ έχω μάθει να δουλεύω με τον δικό μου τρόπο και να σέβομαι τους μεγαλύτερους, δεν το έκανα. Κάποιοι στιγμή με πήραν χαμπάρι ότι δεν το έκανα και πήγαιναν και τους έδεναν εκείνοι”.

“Είδα να πεθαίνουν 14 άτομα σε μία εβδομάδα”

“Όταν είχαν πρωτοαρχίσει είχαν πεθάνει δύο με τρία άτομα το πολύ. Μετά από έναν μήνα, ξαφνικά είδα να πεθαίνουν 14 άτομα σε μία εβδομάδα. Δεν γνωρίζω από τι πέθαναν. Δεν ήρθε ποτέ γιατρός να τους εξετάσει” ανέφερε ο πρώην εργαζόμενος του γηροκομείου.

Για τη γυναίκα της οποίας έγινε εκταφή ο πρώην εργαζόμενος ανέφερε ότι “ήταν στη βάρδια μου όταν ακούσαμε ένα δυνατό χτύπο. Τρέξαμε όλοι να δούμε τι είναι και είδαμε τη γυναίκα να έχει πέσει από το κάγκελο. Την είδαμε με τα αίματα στο κεφάλι. Δεν καλέσανε ούτε ασθενοφόρο ούτε τίποτα. Είχα δει τι γυναίκα ότι δεν ήταν καλά και είχα πει στην υπεύθυνη να την πάμε στο νοσοκομείο και δεν ήθελε. Την επόμενη ημέρα η γυναίκα δεν είχε τις αισθήσεις της και μετά την τρίτη μέρα απεβίωσε. Πιο πριν είχαν καλέσει οι συγγενείς της και η αντίδραση της κα Γ… ήταν ότι είναι μια χαρά”.

“Είχα μιλήσει και δεν τους άρεσε καθόλου η αντίδρασή μου. Θέλανε να είμαι σαν ένα πιόνι” κατέληξε ο πρώην εργαζόμενος του γηροκομείου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ