Χανιά: Φωτιά σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ – Ναυτικός ειδοποίησε τον οδηγό

Αναστάτωση προκλήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, όταν  λεωφορείο του υπεραστικού ΚΤΕΛ Χανίων – Ρεθύμνου, ενώ κινείτο από τα Χανιά προς την Κίσαμο έπιασε φωτιά.

Σύμφωνα με τα όσα περιέγραψε στην ΕΡΤ Χανίων ο κ. Κώστας Γεωργακάκης, Αρχικελευστής στο Πολεμικό Ναυτικό και εθελοντής στην ομάδα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κισσάμου, ενώ οδηγούσε το αυτοκίνητό του εντόπισε ότι το υπεραστικό λεωφορείο του ΚΤΕΛ που προπορεύονταν, να βγάζει καπνούς από το πίσω τμήμα του και συγκεκριμένα από τον κινητήρα.

Αμέσως, άρχισε να αναβοσβήνει τα φώτα και να κορνάρει, προσπαθώντας να ειδοποιήσει τον οδηγό να ακινητοποιήσει έγκαιρα το όχημα, αφού δεν μπορούσε να επιχειρήσει προσπέραση.

Ωστόσο, παρά τις προσπάθειές του αρχικελευστή, ο οδηγός συνέχισε απτόητος και χωρίς να έχει αντιληφθεί τους πυκνούς καπνούς που έβγαιναν από το λεωφορείο.

Σύμφωνα μάλιστα με τον κ. Γεωργακάκη, όσο το λεωφορείο παρέμενε σε κίνηση, η φλόγα από την εξάτμιση δυνάμωνε, το ίδιο και οι πυκνοί καπνοί. Τελικά, προκειμένου να σταματήσει το όχημα πριν προκληθεί σοβαρό θέμα για την ασφάλεια των επιβατών, ο κ. Γεωργακάκης προσπέρασε το λεωφορείο και το σταμάτησε.

Οι επιβάτες κατέβηκαν, παρέλαβαν τις αποσκευές τους και απομακρύνθηκαν με ασφάλεια, ωστόσο ο οδηγός, σε κατάσταση σοκ, δεν μπορούσε να λύσει τον πυροσβεστήρα.

Τότε ο κ. Γεωργακάκης απελευθέρωσε τον πυροσβεστήρα και άρχισε την προσπάθεια κατάσβεσης, ενώ παράλληλα ενημέρωσε την πυροσβεστική υπηρεσία, η οποία έσπευσε με δύο οχήματα και τέσσερις πυροσβέστες.

Δείτε τις φωτογραφίες του Flashnews:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ