Χανιά: «Έτσι έσωσα την γυναίκα που πνιγόταν με μήλο» – Όλα όσα είπε ο αστυνομικός που την βοήθησε

Σαν «από μηχανής Θεός» εμφανίστηκε αστυνομικός στα Χανιά όταν μία εργαζόμενη σε κατάστημα εστίασης πνιγόταν από μήλο που έτρωγε. Η εργαζόμενη πετάχτηκε στον δρόμο ζητώντας βοήθεια και όλοι όσοι την είδαν, νόμιζαν ότι υπέστη έμφραγμα.

Εκείνη ακριβώς τη στιγμή εμφανίστηκε ένας αστυνομικός εκτός υπηρεσίας, ο Δημήτρης που της έσωσε τη ζωή γιατί γνώριζε από Πρώτες Βοήθειες.

Αφού διαπίστωσε ότι δεν επρόκειτο για έμφραγμα και αφού είδε ότι οι υπόλοιποι παρόντες δεν είχαν γνώση πρώτων βοηθειών, πραγματοποίησε τη σωτήρια λαβή Heimlich, που έσωσε τη γυναίκα από πνιγμό, αφού της απελευθέρωσε τον αεραγωγό που είχε μπλοκάρει το κομμάτι του μήλου.

«Το δοκίμασα και πέτυχα ευτυχώς», τόνισε στην ιστοσελίδα Flashnews.gr ο Δημήτρης.

«Αντιμετώπισα περιστατικό με άτομο μαχαιρωμένο δύο φορές»

Ο αστυνομικός επεσήμανε ωστόσο ότι έχει βρεθεί σε πολύ χειρότερες καταστάσεις:

«Είμαι εκπαιδευμένος στις πρώτες βοήθειες. Δεν είναι η πρώτη φορά που έχω βρεθεί σε τέτοια κατάσταση, απλά η συγκεκριμένη περίπτωση πήρε έκταση. Σας λέω ότι έχω βρεθεί σε χειρότερες καταστάσεις, όπως με δις μαχαιρωμένο άνδρα, όπως σε πολύ δύσκολα και ακραία τροχαία και άλλα πολλά».

Ο συγκεκριμένος αστυνομικός ζει μόνιμα στα Χανιά εδώ και πολλά χρόνια αφού είναι παντρεμένος με παιδιά, αλλά η καταγωγή του είναι από την Ήπειρο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ