Χαλκιδική: Βίντεο – ντοκουμέντα από την κλοπή έργων τέχνης

Βίντεο ντοκουμέντα με τους κλέφτες που «σήκωσαν» τρία έργα τέχνης (τρεις ζωγραφισμένους τενεκέδες), αλλά και δύο γλάστρες με φυτά, τα οποία περιλαμβάνονται στην άτυπη έκθεση που κοσμεί το γραφικό χωριό της Αφύτου στην Χαλκιδική βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Από τις κινήσεις τους μάλιστα που καταγράφονται καρέ – καρέ στα βίντεο της ιστοσελίδας, grtimes.gr, φαίνεται να επιλέγουν ποια έργα θα αφαιρέσουν.

«Προφανώς τα πήραν για να διακοσμήσουν τον χώρο τους», δήλωσε ο γλύπτης, πρώην πρόεδρος της κοινότητας, υπεύθυνος εθελοντών της Αφύτου και ένας εκ των εμπνευστών της πρωτότυπης ανοικτής γκαλερί, Βασίλης Παυλής.

Οι επιτήδειοι που προχώρησαν στην κλοπή «χτύπησαν» περίπου στις 5 τα ξημερώματα πριν από λίγες ημέρες στην Άφυτο. «Καταγράφονται καθαρά ένας άνδρας και δύο γυναίκες να αφαιρούν τρεις τενεκέδες, αλλά και δύο απλές γλάστρες με φυτά. Κινούνται με όχημα, αλλά και πεζή. Μάλιστα από τις κινήσεις τους, γίνεται αντιληπτό ότι διαλέγουν τι θα πάρουν, φαίνονται δηλαδή οι γυναίκες να υποδεικνύουν στον άνδρα ποιες θα “σηκώσει”, γεγονός που μας κάνει να σκεφτούμε ότι τα ήθελαν για να διακοσμήσουν προσωπικό τους χώρο», λέει ο κ. Παυλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κλοπή δεν έχει καταγγελθεί επίσημα στην ΕΛ.ΑΣ.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ