Χαλκιδική: Η διάσωση του 30χρονου έπειτα από 19 ώρες – Η στιγμή που ο Ιβάν πατάει στεριά

Σώος, έπειτα από 19 ώρες, εντοπίστηκε ένας εκ των δύο αγνοουμένων που παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά της θάλασσας στο Ποσείδι, στη Χαλκιδική.

Πρόκειται για τον 30χρονο Ιβάν από τα Σκόπια, ο οποίος κολυμπούσε για τουλάχιστον 19 ώρες με την ελπίδα να σωθεί. Τελικώς, εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της χερσονήσου Κασσάνδρας από φορτηγό πλοίο, σημαίας Γιβραλτάρ, που συμμετείχε στις έρευνες.

αγνοούμενος Χαλκιδική

Σκάφος του Λιμενικού παρέλαβε τον 30χρονο, ο οποίος -δεδομένων των συνθηκών- φαινόταν σε καλή κατάσταση, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες της ιστοσελίδας, thesstoday.gr .

Όπως λένε στο ThessToday.gr εθελοντές που βοήθησαν τον Ιβάν όταν πάτησε στη στεριά, κατάφερε να μείνει ζωντανός μετά από τόσες ώρες και σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Ήταν αρκετά ψύχραιμος και όπως είναι λογικό μετά από τόσες ώρες είναι αφυδατωμένος.

Άμεσα μεταφέρθηκε στην ακτή, εκεί όπου τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. O 30χρονος θα μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας και αν κριθεί απαραίτητο θα διακομιστεί στο νοσοκομείο Πολυγύρου.

αγνοούμενος Χαλκιδική

Ο Ιβάν έκανε το πάρτι γενεθλίων το απόγευμα του Σαββάτου στην παραλία «Μύτη» μαζί με τους δύο φίλους του από τη Βόρεια Μακεδονία.

Οι έρευνες των σωστικών συνεργείων συνεχίζονται για τον εντοπισμό του δεύτερου αγνοουμένου, ηλικίας 28 ετών.

Ο τρίτος από την παρέα ηλικίας 25 ετών είχε διασωθεί χθες από την θάλασσα από έναν σέρφερ.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ