Χαλκιδική: Ένοχος ο πατέρας για τον βιασμό της 14χρονης κόρης του – «Λέει ψέματα» ισχυρίζεται ο ίδιος

Καταδικάστηκε και από το Εφετείο ο 61χρονος σήμερα πατέρας για την σεξουαλική κακοποίηση της 14χρονης κόρης του, στη Χαλκιδική, το 2009.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης έκρινε ένοχο τον 61χρονο για κατάχρηση σε ασέλγεια, ενώ απαλλάχθηκε για ασέλγεια μεταξύ συγγενών, καθώς το συγκεκριμένο αδίκημα έχει παραγραφεί. Του επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 6 ετών.

Σύμφωνα με το grtimes.gr, το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς, ενώ αποφάσισε την εξαγορά της ποινής προς 5 ευρώ ανά ημέρα.

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, ο πατέρας αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται και ισχυρίστηκε ότι η κόρη του ψεύδεται. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε, την πίεζε γιατί δεν διάβαζε και το κορίτσι ήθελε να φύγει από το σπίτι και να τον εκδικηθεί. Σ’ αυτό συνέβαλε και ο χωρισμός με την πρώην σύζυγό του και μητέρα της μικρής,  όπως είπε.

Όταν ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του κατηγορούμενου, το θύμα ξέσπασε σε λυγμούς και κατέρρευσε. Υποβασταζόμενη, η ανήλικη οδηγήθηκε εκτός της δικαστικής αίθουσας από συγγενείς της.

Στην κατάθεσή της περιέγραψε μια τραυματική εμπειρία για την ίδια, που κρίθηκε αληθινή από τους τακτικούς δικαστές και τους ενόρκους.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρώτο βαθμό ο πατέρας είχε καταδικαστεί από Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο σε συνολική ποινή κάθειρξης 14 ετών και η έφεση του είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ