Χαλκιδική: Αγωνιώδεις οι έρευνες για τον 28χρονο – «Η νύχτα ήταν το χειρότερο» είπε ο διασωθείς Ιβάν

Για τέταρτο 24ωρο συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 28χρονου τουρίστα από τη Βόρεια Μακεδονία, ο οποίος αγνοείται από το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, όταν παρασύρθηκε από ισχυρά θαλάσσια ρεύματα, στην παραλία Μύτη, στη Χαλκιδική και συγκεκριμένα στο Ποσείδι.

Στη Χαλκιδική έφθασαν και οι γονείς του 28χρονου, οι οποίοι μένουν μόνιμα στην Αμερική και ενημερώθηκαν αμέσως μετά το περιστατικό.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν από το πρωί τρία πλωτά σκάφη και τέσσερα περιπολικά οχήματα του Λιμενικού, όπως επίσης ομάδες εθελοντών, ενώ στη διάρκεια της ημέρας αναμένεται να «σηκωθεί» και αεροσκάφος του Σώματος.

Οι συνθήκες στην περιοχή των ερευνών είναι ευνοϊκότερες σήμερα σε σχέση με το προηγούμενο 24ωρο, όταν έπνεαν, κατά διαστήματα, άνεμοι εντάσεως 7 μποφόρ.

Σημειώνεται ότι ο 25χρονος που είχε διασωθεί πρώτος, πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο Πολυγύρου και επέστρεψε στην πατρίδα του μαζί με την οικογένειά του.

Επικοινώνησε και με τον 30χρονο φίλο του, Ιβάν, ο οποίος νοσηλεύεται ακόμα στο «Παπαγεωργίου». Ο Ιβάν του εξιστόρησε την περιπέτειά του και για τη μπάλα που βρήκε τυχαία ανοιχτά στη θάλασσα.

Ο Ιβάν μιλώντας στην ΕΡΤ1 είπε ότι «η νύχτα ήταν το χειρότερο. Ο αέρας ήταν δυνατότερος, ήταν περισσότερο το κρύο και το ρεύμα όλο και δυνατότερο».

Όπως τόνισε: «βρήκα τη μπάλα, η οποία ήταν μικρή και ξεφούσκωτη. Ήταν καλύτερα από το τίποτα, αλλά δεν θα πω ότι μου έσωσε τη ζωή».

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ της ΕΡΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ