Καταγγελία πατέρα μαθήτριας για σχολική εκδρομή – «Διαπιστώθηκαν παραβάσεις από οδηγούς πούλμαν»

Μια πολύ σοβαρή καταγγελία έκανε στο enikos.gr πατέρας μαθήτριας Λυκείου, καθώς μιλά για σοβαρές παραβάσεις στις οποίες φέρεται να υπέπεσαν οδηγοί σχολικού λεωφορείου που μετέφεραν παιδιά στο Πήλιο.

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει, τα πούλμαν με μαθητές Λυκείου ξεκίνησαν για πολυήμερη εκδρομή στο Πήλιο χωρίς να έχει πραγματοποιηθεί ο απαιτούμενος έλεγχος από την Τροχαία, σύμφωνα με τον ίδιο.

«Πολλοί γονείς διαμαρτυρήθηκαν προτού επιβιβαστούν στο λεωφορείο οι μαθητές», τόνισε μιλώντας στο enikos.gr ο Νίκος Σκαλέρης, πατέρας μαθήτριας που αποκάλυψε το περιστατικό με ανάρτησή του σε σελίδα στο Facebook. Σύμφωνα με την ανάρτηση του, το «πράσινο φως» δόθηκε στα λεωφορεία χωρίς να έχει φτάσει η τροχαία στο σημείο, καθώς δεν υπήρχε διαθέσιμο περιπολικό εκείνη τη στιγμή. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να προγραμματιστεί ο προβλεπόμενος  έλεγχος σε περιοχή κοντά στο Καπανδρίτι.

Όπως υποστηρίζει ο πατέρας της μαθήτριας, από τον έλεγχο της Τροχαίας, διαπιστώθηκε ότι ο ένας οδηγός είχε υπερβεί τα ημερήσια όρια χιλιομέτρων που θα έπρεπε να έχει κάνει βάσει ταχογράφου και ο άλλος δεν είχε μαζί του το επαγγελματικό δίπλωμα οδήγησης. Στο σημείο έφτασε νέο λεωφορείο για να παραλάβει τους μαθητές με άλλους οδηγούς.

«Πρόκειται για ζήτημα ευαισθησίας. Το πούλμαν δεν θα έπρεπε καν να έχει ξεκινήσει», τόνισε στο enikos.gr ο  κος Σκαλέρης  Το πούλμαν είχε μισθωθεί από ταξιδιωτικό γραφείο. Ωστόσο, όπως αποκάλυψε ο κος Σκαλέρης στο enikos.gr «σε επικοινωνία που είχα με το γραφείο με ενημέρωσαν ότι δεν φέρουν εκείνοι την ευθύνη».

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, πράγματι βεβαιώθηκαν παραβάσεις, ωστόσο τελικά δεν συνελήφθη κανείς, απλώς επιβλήθηκαν πρόστιμα. Άνθρωποι που γνωρίζουν την υπόθεση επικοινώνησαν με το enikos.gr, υποστηρίζοντας, πως αυτό που συνέβη ήταν ότι ο ένας από τους δύο ταχογράφους δεν έγραφε το όνομα του οδηγού, ενώ υπήρχε και ένα ζήτημα με το ωράριο εργασίας – ανάπαυσης.

Πάντως, στελέχη της τροχαίας ανέφεραν στο enikos.gr ότι βεβαιώθηκε παράβαση σε έναν οδηγό, ο οποίος δεν είχε μαζί του το επαγγελματικό του δίπλωμα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο εν λόγω οδηγός κατέθεσε προσφυγή.

Η ανάρτηση του γονέα στο Facebook

Χαλάνδρι

Χαλάνδρι

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ