BINTEO-Τελευταίο 24ωρο του Σήφη στη λίμνη του Ρεθύμνου

BINTEO-Τελευταίο 24ωρο του Σήφη στη λίμνη του Ρεθύμνου

Πριν λίγο ολοκληρώθηκε η συνάντηση του διευθυντή της διαχείρισης υδραυλικών έργων του ΟΑΚ, Βαγγέλη Μαμαγκάκη με τον ερπετολόγο από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, Πέτρο Λυμπερόπουλο και άλλους ειδικούς επιστήμονες.

Στη συνάντηση συζητήθηκε το σχέδιο δράσης για τον εντοπισμό και την παγίδευση του κροκόδειλου σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν μέχρι στιγμής συλλεχθεί.

«Υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορούμε να παγιδεύσουμε και να απομακρύνουμε τον κροκόδειλο από το Φράγμα Ποταμών», δήλωσε στο cretapost ο κ. Μαμαγκάκης.

Στη 1 το μεσημέρι η πρώτη προσπάθεια

Πρώτο μέλημα των ειδικών επιστημόνων είναι η εποπτεία του χώρου. Έτσι, αύριο στη 1 το μεσημέρι, ο Βαγγέλης Μαμαγκάκης, μαζί με τον Πέτρο Λυμπερόπουλο, ομάδα επιστημόνων αλλά και με τη βοήθεια της ΕΜΑΚ θα μεταβούν στο σημείο προκειμένου να εποπτεύσουν τον χώρο.

«Αρχικά θα κάνουμε μία εποπτεία του χώρου για να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να παγιδεύσουμε τον κροκόδειλο. Ένας απ’ αυτός είναι τα δολώματα», ανέφερε σχετικά ο κ. Μαμαγκάκης ενώ τόνισε πως αν δεν πετύχει η πρώτη προσπάθεια τότε θα επιστρέψουν Σάββατο για να την επαναλάβουν.

Αναζητούν και δεύτερο κροκόδειλο

Παράλληλα, η ομάδα επιστημόνων εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο ύπαρξης και δεύτερου κροκόδειλου στη λίμνη.

 «Αν όντως συμβαίνει κάτι τέτοιο τότε πρόκειται για ένα ζευγάρι κροκόδειλων που βρίσκονται σε παραγωγική ηλικία», επεσήμανε ο κ. Μαμαγκάκης.

 

Πηγή: cretapost.gr

 

Διαβάστε επίσης:

Νέο ΒΙΝΤΕΟ του “κροκοδειλάκη”

ΒΙΝΤΕΟ-Το σχέδιο αιχμαλωσίας του κροκόδειλου

ΒΙΝΤΕΟ-Αποχαιρετούν…τον κροκόδειλο στο Ρέθυμνο

ΒΙΝΤΕΟ-Ο δήμαρχος παντρεύτηκε έναν… κροκόδειλο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ