Αυλώνας – Δικηγόρος κατηγορούμενου για εμπρησμό στο enikos.gr: «Έχουν πιάσει λάθος άνθρωπο»

Αθώος δηλώνει ο  άνδρας, ο οποίος συνελήφθη από τις αρχές για εμπρησμό στον Αυλώνα, πριν από μερικές μέρες. O ίδιος επισημαίνει μέσω του δικηγόρου του πως οι αρχές έχουν πιάσει λάθος άνθρωπο.

Αυλώνας: Μαρτυρίες για τον 45χρονο που συνελήφθη για εμπρησμό – «Έλεγε ότι θα βάλει φωτιά να τους κάψει όλους»

Του Μίλτου Σακελλάρη

Οι δικαστικές αρχές διέταξαν την προφυλάκισή του, μετά την απολογία του, ενώ έδωσαν εντολή να υποβληθεί σε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη προκειμένου να διαπιστωθεί αν ισχύει ο ισχυρισμός του ότι αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

Αυλώνας: Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στον 45χρονο που συνελήφθη για εμπρησμό

Ο ποινικολόγος Κωνσταντίνος Γώγος, ο οποίος τον εκπροσωπεί, μιλώντας στο enikos.gr ανέφερε ότι: «Ο εντολέας μου αρνείται την κατηγορία. Έχουν πιάσει λάθος άνθρωπο. Είχε προσαχθεί και δεύτερο πρόσωπο με υλικό βαμβάκι ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος. Θεωρούμε δεδομένο ότι ο εντολέας μου έπεσε θύμα λόγω των ψυχιατρικών θεμάτων που αντιμετωπίζει. Επειδή τυγχάνει να έχω καταγωγή από τον Αυλώνα και τον γνωρίζω πολλά πολλά χρόνια. Είναι σαφές πως έχει πολλά χρόνια ψυχιατρικά προβλήματα. Θεωρώ ότι είναι αν θέλετε το εξιλαστήριο θύμα στην περίπτωση. Υπήρχαν πολλές προσαγωγές εκείνη την μέρα και εν τέλει κατέληξαν αποκλειστικά και μόνο σε αυτόν. Δυστυχώς θα περάσει το βάσανο της ανακριτικής διαδικασίας.»

Επιπλέον, τόνισε πως: «Λόγω της κατάστασης της υγείας του, επειδή τον είδα από κοντά, δεν είναι σε θέση να κάνει πολλά πράγματα». Σύμφωνα με τον κ. Γώγο δεν υπάρχει κανένας μάρτυρας ή υλικό το οποίο να τον ενοχοποιεί ή να αποδεικνύει την τέλεση κάποιου ποινικού αδικήματος.

Αυλώνας: Αρνείται την κατηγορία ο 45χρονος πρώην δικηγόρος που συνελήφθη για εμπρησμό

Παράλληλα, ο δικηγόρος του κατηγορούμενου είπε στο enikos.gr πως ο πελάτης του είναι ένας άνθρωπος που έχει παρατήσει την δικηγορική ιδιότητα εδώ και πάρα πολλά χρόνια και επειδή ακριβώς έχει πολύ μεγάλη ακίνητη περιουσία, ασχολείται με αγροτικά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ