Τεχνητή νοημοσύνη: Σάλος για τη νέα εφαρμογή που υπόσχεται… θαύματα – «Κουβέντα» με τον Ιησού και άλλες βιβλικές μορφές

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει το Text with Jesus είναι μια νέα εφαρμογή άμεσων μηνυμάτων που υποστηρίζεται από το ChatGPT και επιτρέπει στους χρήστες να «συνομιλούν» με τον Ιησού Χριστό και άλλες βιβλικές μορφές που υποδύεται το δημοφιλές πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης.

Το νέο πρόγραμμα ανταλλαγής μηνυμάτων δημιουργήθηκε από την Cat Loaf Software, μια εταιρεία ανάπτυξης εφαρμογών στο Λος Άντζελες, και περιλαμβάνει μια πληθώρα βιβλικών χαρακτήρων, από τον Ιησού μέχρι τον Ιούδα και τους υπόλοιπους αποστόλους, ακόμη και πρωταγωνιστές της Πρώτης Διαθήκης, όπως η Ρουθ, ο Ιώβ και ο ανιψιός του Αβραάμ, ο Λωτ. Η εφαρμογή κυκλοφόρησε πρόσφατα και έχει λάβει ανάμεικτα σχόλια στο διαδίκτυο. Οι αντιδράσεις ποικίλλουν από διασκέδαση μέχρι κατηγορίες για βλασφημία και αίρεση.

Ο Stéphane Peter, ο προγραμματιστής της εφαρμογής και διευθύνων σύμβουλος της Cat Loaf Software, έχει περιγράψει το Text with Jesus ως “έναν ακόμη τρόπο εξερεύνησης της Αγίας Γραφής”, αλλά ορισμένοι χρήστες έχουν αναφέρει ότι ορισμένες θρησκευτικές προσωπικότητες που υποδύεται το ChatGPT δεν ήταν αυτό που περίμεναν. Για παράδειγμα, ο Ιησούς φέρεται να συνομιλούσε με σφιγμένο τόνο, ενώ πολλές από τις άλλες θρησκευτικές φιγούρες έχουν εκπαιδευτεί να αποφεύγουν να παίρνουν προσβλητικές θέσεις για ευαίσθητα θέματα όπως η ταυτότητα φύλου, οι αντωνυμίες ή ο σεξουαλικός προσανατολισμός.

“Την ενημέρωσα ώστε να μπορεί να μιλάει περισσότερο σαν κανονικός άνθρωπος και εξασφάλισα ότι πρέπει να παίρνει πράγματα από τη Βίβλο”, δήλωσε ο Peter για την εφαρμογή. “Είναι ένα συνεχές τέχνασμα για να βρούμε τη σωστή ισορροπία”.

Η Cat Loaf Software φέρεται να προσκάλεσε ορισμένους ηγέτες εκκλησιών να δοκιμάσουν μια beta έκδοση του Text with Jesus και να έκανε αρκετές επακόλουθες βελτιώσεις, συμπεριλαμβανομένης της προσθήκης παραπομπών σε κεφάλαια και εδάφια της Βίβλου.

Βέβαια δεν είναι δωρεάν όλες οι δυνατότητές της, καθώς για παράδειγμα, το ξεκλείδωμα ορισμένων από τις συμπεριλαμβανόμενες βιβλικές φιγούρες για να συνομιλήσετε μαζί τους απαιτεί μηνιαίο τέλος. Για παράδειγμα, η απόκτηση πρόσβασης στη Μαρία Μαγδαληνή στο κείμενο με τον Ιησού απαιτεί τέλος 2,99 δολάρια το μήνα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ