Αττική: Καρέ καρέ η δράση των μελών των 6 συμμοριών που έκαναν κλοπές – Δείτε βίντεο

Ντοκουμέντα από την δράση των μελών των συμμοριών, που διέπρατταν κλοπές και διακινούσαν ναρκωτικά στην Αττική, φέρνει στη δημοσιότητα το enikos.gr.

Υπενθυμίζεται ότι για την εξάρθρωση των έξι εγκληματικών οργανώσεων πραγματοποιήθηκε μεγάλη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών την Δευτέρα (1.4), κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν 50 άτομα. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν ακόμη 187 μέλη, 6 από τα οποία είναι φυλακισμένα, ενώ ένας εξ’ αυτών έχει εκδοθεί σε ξένες Αρχές.

Τα μέλη των συμμοριών «ξάφριζαν» ανυποψίαστους επιβάτες σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ενώ έκαναν κλοπές από σπίτια και οχήματα. Παράλληλα, διακινούσαν ναρκωτικά και κυκλοφορούσαν παραχαραγμένα νομίσματα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κάθε εγκληματική υποομάδα είχε ειδικευτεί σε συγκεκριμένο πεδίο δράσης. Συγκεκριμένα, δύο υποομάδες δραστηριοποιούνταν στις κλοπές σε ΜΜΕ και σε τουριστικά μέρη και άλλες στη διακίνηση ναρκωτικών, κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων, κλοπές από το εσωτερικό Ι.Χ. Τα μέλη μίας εξ αυτών των συμμοριών είχαν ρόλο κλεπταποδόχων.

Το παράνομο οικονομικό όφελος των εγκληματικών οργανώσεων εκτιμάται σε 1.400.000 ευρώ.

Όπως έχει ανακοινώσει η ΕΛ.ΑΣ., κατά τη διάρκεια των ερευνών, ταυτοποιήθηκε ένα μέλος των συμμοριών ως ο φυσικός αυτουργός της απόπειρας ανθρωποκτονίας τριών ατόμων, στις 16 Δεκεμβρίου, στο Γκάζι, ενώ εξιχνιάστηκε και η ανθρωποκτονία αλλοδαπού, που διαπράχθηκε στις 8 Μαρτίου 2023, στο κέντρο της Αθήνας, με έναν εκ των συλληφθέντων να έχει εμπλακεί σε αυτή.

Δείτε βίντεο από την δράση των μελών των συμμοριών:

 

Δείτε βίντεο από την δράση των μελών των συμμοριών. Πώς «ξάφριζαν» τους επιβάτες σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ