Σκυλακάκης στον Realfm 97,8: Με πήραν τηλέφωνο από πάροχο ενέργειας – Η αντίδραση της εργαζόμενης όταν της είπε ότι είναι ο υπουργός

Μια προσωπική εμπειρία μοιράστηκε με τους ακροατές του Realfm 97,8, στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή και της Κάτιας Μακρή, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Όπως περιέγραψε, χθες που γυρνούσε από την Λακωνία όπου έδωσε το «παρών» στα εγκαίνια εργοστασίου απορριμμάτων, χτύπησε το υπηρεσιακό τηλέφωνό του και ήταν μία κυρία, εργαζόμενη σε πάροχο ενέργειας. Ο κ. Σκυλακάκης είπε ότι τού πρότεινε να αλλάξει εταιρεία και ότι τού συνέστησε τιμολόγιο 3 σεντς κάτω από τον πάροχο που ήδη έχει, από πράσινο σε κίτρινο τιμολόγιο.

«Τής είπα ότι είμαι ο υπουργός Ενέργειας. Δεν με πίστευε στην αρχή. Τής είπα το όνομά μου, είπα «ακούστε τη φωνή μου, εγώ είμαι, όχι κάποιος άλλος» και ζήτησα να μου στείλει λεπτομερή στοιχεία γραπτά, αν και ακόμα δεν τα έχω λάβει» τόνισε ο κ. Σκυλακάκης.

Μιλώντας για τις αυξήσεις τιμών που έχουν κάνει κάποιες εταιρείες, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας υποστήριξε ότι «ανταγωνισμός υπάρχει. Αυτοί που έχουν αυξήσεις, αναλαμβάνουν τον κίνδυνο να χάσουν τους πελάτες. Η γενική κατεύθυνση δεν είναι αυξήσεων και είναι σημαντικό και οι καταναλωτές να αντιδράσουν στις περιπτώσεις αυξήσεων».

«Έχουμε μια πτώση των τιμών του αερίου που επέστρεψαν στα προ της κρίσης επίπεδα, λίγο πιο πάνω. Έχουμε τους ρύπους που δεν είναι στα προ κρίσης επίπεδα, είναι 3 φορές πάνω και έχουμε μεγαλύτερη διείσδυση των ΑΠΕ που σημαίνει ότι πληρώνουμε πιο πολλά στις παλιές «ταρίφες». Όλα αυτά μαζί μας οδηγούν σε προ κρίσης τιμές, όχι εκεί που θα θέλαμε, άρα κυνηγάμε και άλλα θέματα όπως τις ρευματοκλοπές».

Ακούστε το ηχητικό:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ