Δίκη Πισπιρίγκου: Απορρίφθηκε το αίτημα Κούγια για αναβολή – «Τι θέλετε να γίνει, να πεθάνουμε στο δικαστήριο;»

Συνεχίζεται κανονικά η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας, μετά την απόρριψη από το Δικαστήριο του αιτήματος αναβολής της δίκης που υπεβλήθη από τον συνήγορό της Αλέξη Κούγια.

Της Άννας Κανδύλη

Σήμερα επρόκειτο να συνεχιστεί η διαδικασία με ερωτήσεις του κ. Κούγια προς τον πατέρα των παιδιών, Μάνο Δασκαλάκη. Ωστόσο δεν άρχισε η εξέτασή του λόγω του αιτήματος που υπέβαλε ο συνήγορος υπεράσπισης επικαλούμενος αφενός προβλήματα υγείας, αφετέρου την απόφαση του ανώτατου πειθαρχικού συμβουλίου που του επέβαλε παύση της άσκησης του δικηγορικού του λειτουργήματος έως τις 9 Ιουνίου 2024.

Η εισαγγελέας ζήτησε να απορριφθεί το αίτημα και πρότεινε τον διορισμό συνηγόρων υπεράσπισης από το δικαστήριο, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του δικηγόρου. «Τι θέλετε να γίνει ,να πεθάνουμε στο δικαστήριο; Γιατί αυτό θα γίνει αν δεν αναβάλετε. Θα έρχομαι εδώ. Δεν θα εγκαταλείψω την κατηγορούμενη αλλά για φανταστείτε τις συνθήκες!»

Το δικαστήριο υιοθέτησε τελικώς την εισαγγελική πρόταση, με τον κ. Κούγια να δηλώνει: «Θα παραστούμε κανονικά. Δηλώνω ρητώς ότι δεν θα παρατήσω την κυρία κατηγορούμενη».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ