Αττική: Έγγραφο ντοκουμέντο για την υπόθεση με τον παιδοκαρδιοχειρουργό – Στο φως νέες μαρτυρίες

Ένα έγγραφο ντοκουμέντο δημοσιεύεται για την υπόθεση του παιδοκαρδιοχειρουργού, μετά την καταγγελία γονέων ότι πέθαναν 15 παιδιά σε δύο νοσοκομεία της Αττικής, που χειρουργήθηκαν από τον ίδιο λόγω πλημμελών ενεργειών του.

Αττική: Τι απαντά ο καρδιοχειρουργός για τους θανάτους 15 παιδιών – «Είναι εκδίκηση γιατί χάλασα την πιάτσα»

Το ποσοστό θνησιμότητας για τα παιδιά, που υποβάλλονται σε καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις, φτάνει στο 3-4% και, όπως λένε γιατροί, τα στατιστικά των κλινικών και των γιατρών είναι ένα σημαντικό στοιχείο, ώστε να διαπιστώνεται εάν είναι πάνω απ’ αυτό το όριο ή όχι.

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος παρουσίασε στην εκπομπή LiveNews ένα έγγραφο που εντάσσεται στην δικογραφία για τον παιδοκαρδιοχειρουργό. Το έγγραφο έχει σταλεί στις 29/5 /2023 από το Γραφείο της Α’ ΥΠΕ Αττικής προς το Υπουργείο Υγείας.

«Για μένα είναι Άγιος» – Γονείς υπέρ του καρδιοχειρουργού που καταγγέλλεται για θανάτους 15 παιδιών

Αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής:

«Ως προς το αντικείμενο του θέματος, αναφορικά με λειτουργία Καρδιοχειρουργικού Τμήματος ΓΝΠ ‘Η Αγία Σοφία’ και ειδικότερα για τη συμμετοχή του Καρδιοχειρουργού, στο εν λόγω νοσοκομείο, αναφέρουμε ακολούθως:

Θάνατος 15 παιδιών: Νέες πληροφορίες για τον καρδιοχειρουργό – H υποτιθέμενη πατέντα, η ΜΚΟ και η εταιρεία-χορηγός

»Κατά τη διάρκεια της συνεργασίας, από τον Ιανουάριο του 2018 έως τον Απρίλιο του 2021 (συγκεκριμένα την 05.05.2021) υποβλήθηκαν σε χειρουργική αντιμετώπιση από τον … και τους καρδιοχειρουργούς του κέντρου, (30) παιδιά, με σύμπλοκες καρδιοπάθειες, είτε για χειρουργική διόρθωση παλαιότερα με εμφάνιση μετεγχειρητικών προβλημάτων τα οποία απαιτούσαν εκ νέου χειρουργική επέμβαση.

»Εκ των ανωτέρω περιστατικών παρατηρήθηκαν (4) θάνατοι στη χειρουργική και άμεση χειρουργική περίοδο. Ένας ασθενής κατέληξε στο χειρουργείο λόγω κολποκοιλιακής επικοινωνίας και σοβαρής πνευμονικής υπέρτασης και τρεις ασθενείς στην καρδιοχειρουργική εντατική μονάδα.

»Ένας ασθενής απεβίωσε 8 μήνες μετά τη χειρουργική διόρθωση, αφού είχε εξέλθει του νοσοκομείου, ενώ ένας άλλος ασθενής απεβίωσε (11,5) μήνες μετά από τη χειρουργική διόρθωση, παραμένοντας νοσηλευόμενος στην καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου».

Νέες μαρτυρίες για τον παιδοκαρδιοχειρούργο: «Έσωσε τη ζωή του παιδιού μου αλλά και την δική μου»

Στο μεταξύ, το φως της δημοσιότητας βλέπουν και νέες μαρτυρίες για τον παιδοκαρδιοχειρούργο. Η Ζέφη Φουρναράκη περιγράφει το πώς την βοήθησε όταν άλλοι γιατροί της είπαν πως το έμβρυο που κυοφορούσε πάσχει από μια σπάνια καρδιολογική πάθηση.

«Θα μπορούσα εγώ τώρα τον Αποστολάκο μου να μην τον έχω στην αγκαλιά μου, να μην πηγαίνω να τον πάρω από το σχολείο και πραγματικά σας μιλάω θα ήμουν κι εγώ μια χαμένη ψυχή αυτήν την στιγμή», λέει αρχικά στην εκπομπή LiveNews, και προσθέτει: «Και με ρώτησε και ο γιατρός αν θα ήθελα να το κρατήσω το παιδί ή όχι. Ήταν πολύ σκληρό και να κολυμπήσω σε άδυτα νερά, δεν ήξερα πού θα βγει αυτό».

Η πιο όμορφη περίοδος στη ζωή μιας γυναίκας, έγινε ο απόλυτος εφιάλτης για την ίδια. Στην αναζήτηση καρδιοχειρουργού να αναλάβει την δύσκολη περίπτωση του αγέννητου παιδιού της, τρόμαξε, όπως λέει, από την ψυχρότητα που συνάντησε. «Μου βγάζανε ταρίφα. Μιλάγανε σαν κάτι πολύ απλό, ψυχρό. 12.000 – 15.000 ευρώ», περιγράφει.

Τότε, συνάντησε τον 63χρονο παιδοκαρδιοχειρουργό από την Γενεύη, τον ίδιο που ελέγχεται σήμερα για τον θάνατο 15 παιδιών. Για εκείνην ήταν γιατρός και ψυχολόγος μαζί και το 2016 έσωσε, όπως λέει, τον νεογέννητο γιο της.

«Μου είπε “τώρα θα ζήσεις και θα χαρείς την εγκυμοσύνη σου. Θα φτιάξεις το δωμάτιο του μωρού και όλα θα πάνε καλά”. Σας το λέω και ανατριχιάζω. Ο σωτήρας μας, γιατί εκτός από την καρδιά του παιδιού, μου έκανε καλά και τη δική μου και του μπαμπά του», λέει η Ζέφη Φουρναράκη. «Όταν αντίκρυσα τον Απόστολο, χώραγε στη χούφτα μου, ήταν τόσο εύθραυστος και έβλεπες μια τεράστια τομή και λες σε τι υποβλήθηκε το παιδί μου. Μέσα σε 15 λεπτά, το παιδί διορθώθηκε», προσθέτει η ίδια.

Ο Απόστολος σήμερα, επτά χρόνια μετά το χειρουργείο, είναι ένα παιδί υγιέστατο, με τους γιατρούς που τον παρακολουθούν ανά τακτά διαστήματα να λένε πως η καρδιά του λειτουργεί φυσιολογικά. «Το παιδί είναι 7 ετών και αθλείται. Παίζει ποδόσφαιρο, παίζει πόλο», αναφέρει.

Σχετικά με τα όσα ακούγονται για τον παιδοκαρδιοχειρουργό, τονίζει: «Έχω στεναχωρηθεί πάρα πολύ από αυτά που έχουν ειπωθεί. Δεν είναι ένας γιατρός που κοιτάει την αμοιβή, έχει βοηθήσει πολλά παιδιά, ακόμα και αυτά που δεν μπορούσαν οικονομικά να χειρουργηθούν και να έχουν ένα καλό αποτέλεσμα, εγώ πλήρωσα μόνο τα νοσήλια της κλινικής, ο γιατρός δεν πήρε καμία αμοιβή και σε πολλές περιπτώσεις προσέφερε και τα νοσήλια».

Στηρίζουν τον γιατρό

Ο Θανάσης Καρτσιούνης είναι δικηγόρος στη Θεσσαλονίκη. Εξιστορεί στην ίδια εκπομπή την περιπέτεια υγείας του γιου του, που τον οδήγησε μέχρι την Βοστώνη, εκεί όπου οι γιατροί του ζητούσαν 350.000 ευρώ, με το παιδί τελικά να χειρουργείται δωρεάν από τον 63χρονο γιατρό στην Ελλάδα.

«Καθηγητές πανεπιστημίου στην Ελλάδα μου είπαν ‘συγγνώμη αγόρι μου που θα στο πω έτσι, μη δίνεις τα ωραία σου λεφτά στη Βοστώνη. Δε θα υπάρξει αποτέλεσμα’. Από εκεί που όλοι μας έλεγαν το παιδί θα πεθάνει, όχι δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα, είναι 5,5 ετών και παίζει σε ποδοσφαιρική ομάδα», αναφέρει.

Ο 63χρονος παιδοκαρδιοχειρουργός, εκτός από την Ελλάδα, έχει χειρουργήσει δεκάδες παιδιά σε διάφορες χώρες του κόσμου, μεταξύ αυτών και της Κύπρου, με τον πρώην υπουργό Υγείας, Σταύρο Μαλά, να λέει πως βάζει το χέρι του στη φωτιά για τον συγκεκριμένο γιατρό.

«Ξεκάθαρα. Και δεν το λέω συχνά. Ειδικά για γιατρούς. Γι’ αυτόν τον γιατρό το λέω. Στην καρδιοχειρουργική παίζονται πολλά λεφτά οπότε όταν έρχεται κάποιος και προσφέρει τις υπηρεσίες του δωρεάν, ε τους χαλάει τη σούπα», σημειώνει. Η έρευνα των Αρχών βρίσκεται σε εξέλιξη.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ