Αττική: Τι απαντά ο καρδιοχειρουργός για τους θανάτους 15 παιδιών – «Είναι εκδίκηση γιατί χάλασα την πιάτσα»

Την δική του εκδοχή δίνει ο καρδιοχειρουργός, ο οποίος μιλά για πρώτη φορά μετά την καταγγελία γονέων ότι πέθαναν 15 παιδιά σε δύο νοσοκομεία της Αττικής, που χειρουργήθηκαν από τον ίδιο λόγω πλημμελών ενεργειών του. Την υπόθεση διερευνούν τους τελευταίους μήνες και υπό άκρα μυστικότητα η ΕΛ.ΑΣ. και οι δικαστικές αρχές.

Θάνατος 15 παιδιών: Νέες πληροφορίες για τον καρδιοχειρουργό – H υποτιθέμενη πατέντα, η ΜΚΟ και η εταιρεία-χορηγός

Ο καρδιοχειρουργός διαψεύδει ότι έχουν πεθάνει 15 παιδιά που έχει χειρουργήσει και κάνει λόγο για «εκδίκηση» επειδή «χάλασα την πιάτσα».

Μιλώντας στο Mega, ο καρδιοχειρουργός αναφέρει ότι οι θάνατοι δεν είναι αυτοί που καταγγέλλονται, παρόλο που υπάρχει μία θνητότητα, όπως τονίζει, καθώς οι περιπτώσεις που αναλαμβάνει είναι δύσκολες.

Θρίλερ με τον θάνατο 15 παιδιών σε δυο νοσοκομεία της χώρας – Γονείς καταγγέλλουν καρδιοχειρουργό

«Πρώτον, δεν έχω 15 περιστατικά που πέθαναν. Έχω χειρουργήσει περίπου 1.000 περιστατικά. Δεν υπάρχει καμιά επίσημη καταγγελία. Τίποτα. Ο εισαγγελέας είναι εδώ, μπορούν να ρωτήσουν. Χειρουργώ δύσκολα, περίπλοκα περιστατικά. Υπάρχει μια θνητότητα. Δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι μηδέν, κυμαίνεται μεταξύ 1,7% και 2,3%. Έχω μια τράπεζα δεδομένων. Μπορώ να τα βγάλω αναλυτικά και να τους τα δώσω. Δεν έχω 15 θανάτους», αναφέρει αρχικά ο καρδιοχειτουργός.

«Είναι εκδίκηση» λέει ο καρδιοχειρουργός

Σύμφωνα με τον ίδιο, κανένας γονέας απ’ αυτούς που τον καταγγέλλουν, δεν τον έχει πλησιάσει. «Τίποτα, τίποτα. Όταν τα παράτησα κι έφυγα και πήρα τη σύνταξή μου από τη Γενεύη, έκλεισα το ελβετικό ίδρυμα και άνοιξα το ελληνικό ίδρυμα. Κι όλοι οι δωρητές, υπάρχει διαφάνεια, μπορούμε να ανοίξουμε όλους τους λογαριασμούς. Κι αν θέλετε μπορώ να τα στείλω στον Εισαγγελέα να κάνει την έρευνα, να δούνε» και προσθέτει: «Να δούνε αν υπάρχουν πληρωμές στην ιατρική ομάδα, προς τον [σσ. όνομα του]. Όλα είναι ξεκάθαρα. Εγώ δεν τρομάζω. Τρομάζω μόνο από τον Θεό. Ήταν ένας συνάδελφος, πρώην διευθυντής, τα παράτησε κι έφυγε. Νομίζω ότι είναι αυτή η έχθρα αυτού του συναδέλφου. Και μετά ξεκίνησαν από το 2019 – 2020 αυτές οι ανώνυμες επιστολές – καταγγελίες χωρίς όνομα και χωρίς υπογραφή. Είναι θέμα εκδίκησης».

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, «αυτός ο χειρουργός ήταν ο μοναδικός παιδοκαρδιοχειρουργός. Έρχεται κάποιος με παγκόσμια φήμη. Προσπαθεί να βοηθήσει τα παιδιά. Δεν ζητάει τις αμοιβές που ζητάει, πληρώνει και μετά για να χειρουργήσει αφιλοκερδώς. Αυτό είναι. Έχω χαλάσει την πιάτσα. Είναι απλά τα πράγματα».

Δείτε το βίντεο:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ