Αθήνα: Συγκέντρωση των ελεύθερων επαγγελματιών ενάντια στο φορολογικό νομοσχέδιο – Απεργούν οι οδηγοί ταξί

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν σήμερα οι ελεύθεροι επαγγελματίες, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, που έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή.

Επιστήμονες, δικηγόροι, μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, αλλά και οδηγοί ταξί, συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα και διαδήλωσαν ενάντια στα φορολογικά μέτρα που προωθούνται, ζητώντας την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου. «Η δικηγορία δεν είναι επαιτεία, εμείς βάζουμε τέρμα στην αυθαιρεσία» αναφέρεται σε ένα μεγάλο πανό που είχαν ξεδιπλώσει οι διαδηλωτές μπροστά από την Βουλή.

Μετά την ολοκλήρωση της κινητοποίησης, οι δρόμοι στο κέντρο της πρωτεύουσας δόθηκαν ξανά στην κυκλοφορία.

Σε σχετική ανακοίνωση, η Συντονιστική Επιτροπή Ελευθέρων Επαγγελματιών-Επιστημόνων-Επαγγελματοβιοτεχνών-Εμπόρων επισημαίνει ότι «τα νέα φορολογικά μέτρα, που προωθεί η κυβέρνηση δεν καταπολεμούν, δυστυχώς, τη φοροδιαφυγή, αντίθετα, πλήττουν τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους επιστήμονες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που ασκούν ατομικά τη δραστηριότητά τους και  προστατεύουν τα μεγάλα εισοδήματα και τις εταιρείες» και κάνει λόγο για «αναχρονιστικές πρακτικές θέσπισης τεκμηρίων, που ενεργούν άδικα και ισοπεδωτικά».

«Οι επαγγελματικοί και επιστημονικοί φορείς είμαστε αρωγοί στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, η οποία όμως προϋποθέτει έναν ουσιαστικό διάλογο μεταξύ όλων των φορέων, με στόχο ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα που θα λαμβάνει υπόψιν τις πραγματικές συνθήκες ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και τις ιδιαιτερότητες κάθε επαγγέλματος και θα έχει ως βάση τη συνεισφορά εκάστου στα δημόσια βάρη ανάλογα με τις πραγματικές δυνάμεις του και όχι με “τεκμαρτά”  και απολύτως ανύπαρκτα εισοδήματα» τονίζεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση και αναφέρεται πως: «Για όλους εμάς, η απόσυρση των νέων φορολογικών μέτρων αποτελεί ζήτημα ζωτικής σημασίας  τόσο για την ύπαρξή μας όσο και την αξιοπρέπειά μας και ως εκ τούτου είναι ζήτημα αδιαπραγμάτευτο».

Σε 48ωρη απεργία οι οδηγοί ταξί

Χειρόφρενο τραβούν σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη οι οδηγοί ταξί στην Αττική, στο πλαίσιο 48ωρης απεργίας που έχει κηρύξει το σωματείο τους.

Οι αυτοκινητιστές συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις που έγιναν στην Αθήνα, ενάντια στο φορολογικό νομοσχέδιο. Δεκάδες ταξί συμμετείχαν στην πορεία που έγινε στην πρωτεύουσα, ζητώντας την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου.

«Το υπό ψήφιση φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης είναι μια απροκάλυπτη πρόθεση εξόντωσης κάθε μορφής ατομικής επιχειρηματικότητας. Είναι ωμή δολοφονία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και των αξιών που υποτίθεται ότι παρέχει μια δημοκρατική χώρα στους πολίτες της. Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σχεδίασε τον εργασιακό θάνατο χιλιάδων επαγγελματιών, μεταξύ αυτών και τον δικό μας», τονίζει το ΣΑΤΑ, σε σχετική ανακοίνωση.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ