Ασύλληπτο κι όμως αληθινό – Έβαζαν σε πλαστικούς σάκους λείψανα νεκρών σε κοιμητήριο της Δράμας

Έκπληκτοι έμειναν οι κάτοικοι της Κοινότητας Χωριστής του Δήμου Δράμας πριν λίγες μέρες (03/10/18) αντικρίζοντας ένα ασεβές και παράλληλα μακάβριο θέαμα στο κοιμητήριο του χωριού. Εικόνες ντροπής, με οστά νεκρών να βρίσκονται παρατημένα μέσα σε πλαστικούς σάκους τα οποία προφανώς είχαν εκταφεί από τους τάφους των νεκροταφείων.

Για πρωτοφανή ασέβεια και βεβήλωση, μιλούν οι κάτοικοι η οποία αγγίζει τα όρια της περιύβρισης νεκρών. «Η προστασία του αισθήματος της ευσέβειας και της ευλάβειας των νεκρών είναι υποχρέωση όλων και πολύ περισσότερο των τοπικών αρχόντων».

Οι κάτοικοι ανέφεραν επίσης ότι το θέμα έχει να κάνει και με την ανθυγιεινή εστία που δημιουργήθηκε στο κοιμητήριο, καθώς επίσης έθεσαν και το θέμα της νομιμότητας μιας και υπάρχει κανονισμός εκταφής και ανακομιδής λειψάνων.

Σε επικοινωνία με τον πρόεδρο της κοινότητας Χωριστής κ. Ζαρόγλου, παραδέχτηκε ότι υπήρχαν σάκοι με λείψανα και ότι η εκταφές έγιναν γιατί δεν υπήρχε διαθέσιμος χώρος, λόγω κορεσμού του νεκροταφείου, το επόμενο διάστημα θα προχωρήσουν στην δημιουργία χωνευτηρίου και νέου οστεοφυλακίου. Επίσης στην αποστροφή του λόγου του ο κ. Ζαρόγλου άφησε ανοιχτό και το ενδεχόμενο προβοκάτσιας.

Τα ερωτήματα που τίθενται από την τοπική κοινωνία βέβαια παραμένουν

-Πόσο καιρό βρίσκονται εκεί οι σάκοι με τα οστά;

-Ποιοι έχουν πρόσβαση σε αυτόν τον χώρο;

-Γιατί δεν έγιναν εγκαίρως οι απαραίτητες εργασίες δημιουργίας νέου οστεοφυλακίου;

-Γιατί οι εκταφές δεν έγιναν μετά το πέρας του νέου οστεοφυλακίου;

-Τηρήθηκαν οι διαδικασίες εκταφής σύμφωνα με τις υγειονομικές διατάξεις ;

-Πού και από ποιον μεταφέρθηκαν τα οστά μετά το ρεπορτάζ και γιατί δεν τοποθετήθηκαν εκεί από την αρχή;

Πηγή: dramini.gr

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.