Ασπρόπυργος: “Ήταν σαστισμένος και διψούσε” καταγγέλλουν οι γονείς του 6χρονου που κλειδώθηκε σε σχολικό

Ώρες τρόμου και αγωνίας έζησαν το απόγευμα της Παρασκευής 16 Σεπτεμβρίου οι γονείς ενός 6χρονου μαθητή στον Ασπρόπυργο, ο οποίος ξεχάστηκε για δύο ώρες μέσα στο σχολικό που τον μετέφερε από το σχολείο στο σπίτι του.

Οι γονείς του μιλώντας στο Live News ξεσπούν για τις εφιαλτικές ώρες που έζησαν μέχρι να εντοπίσουν το παιδί τους: «Μας έψαχνε. Ήταν σαστισμένο, διψούσε, δεν είχε νερό στο μπουκάλι του. Δεν μπορούσε να συνέλθει. Προσπαθούσα να τον ηρεμήσω. Είχε γραπωθεί πάνω μου. Σε καμία μάνα να μη συμβεί», λέει η μητέρα του.

«Έπρεπε η συνοδός να πάει μέχρι το τελευταίο κάθισμα. Να δει αν ένα παιδάκι το πήρε ο ύπνος. Είχε μείνει τελευταίος μέσα στο λεωφορείο. Είχε κατέβει ήδη η συνοδός. Και εκεί το λεωφορείο αντί να κάνει στάση στο σπίτι μας λίγο πιο κάτω, που τον περίμενε η γιαγιά του, έκανε αναστροφή και πήρε άλλη κατεύθυνση».

Ο 6χρονος περιέγραψε στους γονείς του με κάθε λεπτομέρεια τη διαδρομή που ακολούθησε το λεωφορείο το οποίο έφτασε μέχρι και τα διυλιστήρια. Μόνος και αβοήθητος μέσα σε ένα κλειδωμένο λεωφορείο, έπαιρνε δύναμη από μια συμβουλή που του είχε δώσει ο πατέρας του λίγο πριν ανοίξουν τα σχολεία: «Λίγο πριν ξεκινήσουν τα σχολεία, του είχαμε πει ότι ‘μην ανησυχείς, ό,τι και να συμβεί εγώ και η μάνα σου θα σε βρούμε’ και το είχε συγκρατήσει ο Τριαντάφυλλος».

Οι γονείς του 6χρονου παιδιού αποκάλυψαν ότι «με τον οδηγό και την συνοδό μετά το περιστατικό μιλήσαμε ελάχιστα» και αναρωτήθηκε ο πατέρας «πως γίνεται να μην είδαν το παιδί αν κοιμόταν».

Ποινική δίωξη σε οδηγό και συνοδό

Ο 45χρονος οδηγός και η 60χρονη συνοδός συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα που τους άσκησε ποινική δίωξη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και παραπέμφθηκαν σε δίκη στο Αυτόφωρο.

«Αυτό που ισχυρίστηκαν είναι ότι το παιδί είχε ξαπλώσει στο πίσω κάθισμα και κατά τον έλεγχο ήταν στην τελευταία, πίσω πίσω στη γωνία και δεν το είδανε», ανέφερε ο Λευτέρης Κοσμόπουλος, αντιπεριφερειάρχης δυτικής Αττικής.

Το σχολικό ήταν μισθωμένο και μετέφερε παιδιά του δημοτικού σε απομακρυσμένες περιοχές του Ασπρόπυργου. «Το παιδί παραδόθηκε στο πούλμαν, στον οδηγό και τη συνοδό. Καμία ευθύνη δε φέρουμε μετά την απομάκρυνση του παιδιού από το σχολείο. Από εκεί και πέρα το θέμα μάς έχει συνταράξει όλους γιατί κι εγώ μάνα είμαι. Και οι ευθύνες θα αποδοθούν εκεί που πρέπει», υποστήριξε η διευθύντρια του σχολείου του 6χρονου.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ