Ασφυξία από τα σκουπίδια και τον καύσωνα – Αποφασίζει η ΠΟΕ-ΟΤΑ μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό – ΒΙΝΤΕΟ

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την αντιπροσωπεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Νίκος Τράκας ανέφερε ότι ο Πρωθυπουργός έκανε νέες προτάσεις τις οποίες θα αξιολογήσει σε περίπου μια ώρα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, η πρόταση του Πρωθυπουργού περιλαμβάνει την κατάργηση του ορίου ηλικίας για συμμετοχή των συμβασιούχων στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

Οι συνδικαλιστές απέφυγαν να πάρουν θέση για τη στάση που θα κρατήσουν σε σχέση με τις κινητοποιήσεις, ωστόσο οι περισσότεροι έκαναν λόγο για θετική εξέλιξη.

Πρόεδρος ΠΟΕ – ΟΤΑ: Έγινε μία πολύ καλή συζήτηση – ΒΙΝΤΕΟ

Έγινε μια πολύ καλή συζήτηση με τον Πρωθυπουργό και στο τραπέζι κατατέθηκαν νέες προτάσεις, δήλωσε ο Νίκος Τράκας της ΠΟΕ-ΟΤΑ, μετά τη συνάντηση που είχε στο Μαξίμου με τον Αλέξη Τσίπρα, παρουσία του υπουργού Εσωτερικών.

Εντός της επόμενης ώρας θα ληφθούν οι αποφάσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τις κινητοποιήσεις, όπως είπε ο ίδιος, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το αν οι προτάσεις ήταν προς τη θετική ή αρνητική κατεύθυνση.

Η κατάσταση με τα σκουπίδια που έχουν συσσωρευτεί στους δρόμους είναι εφιαλτική. Τα “βουνά” σκουπιδιών σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες διαμορφώνουν μια αποπνικτική ατμόσφαιρα και συνθήκες επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία.

Η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, σύμφωνα με το οποίο η θερμοκρασία θα φτάσει έως και τους 43 βαθμούς Κελσίου κάτι που σημαίνει ότι η κατάσταση θα γίνει ακόμη χειρότερη.

Σε απόγνωση βρίσκονται οι πολίτες αλλά και οι καταστηματάρχες. Χαρακτηριστικά όσα λέει ο Γιώργος Νικολαΐδης που εργάζεται σε κατάστημα στην Πλάκα. «Οι τουρίστες να προσπερνούν τα καταστήματά και να προσπαθούν να γλιτώσουν από τα σκουπίδια που βρίσκονται σε κάθε γωνιά στην καρδιά της Αθήνας. Με αυτήν την κατάσταση μόνο αγορές δεν σκέφτονται να κάνουν» δηλώνει.

To πρόβλημα με τα σκουπίδια που στοιβάζονται στην Αθήνα προκάλεσε την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Ηλίας Ζαγοραίος διέταξε προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί αν διαπράττονται αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα τα οποία συνδέονται με τη ρύπανση του περιβάλλοντος από τη συσσώρευση των απορριμμάτων. Την έρευνα θα διενεργήσει ο εισαγγελέας Δημήτρης Γκύζης.

Πηγή φωτο: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ