Άρτα: Πνευμονικό οίδημα η αιτία θανάτου του βρέφους – Θα γίνει βάπτιση πριν από την κηδεία του

Πνευμονικό οίδημα, που προκλήθηκε από συσσώρευση υγρών στον πνεύμονα, είναι η αιτία θανάτου του 5,5 μηνών βρέφους από την Άρτα, όπως προκύπτει από την ιατροδικαστική εξέταση.

Τραγωδία στην Άρτα: «Ο γιος μου έχει πάθει σοκ» λέει ο παππούς του βρέφους

Ο θάνατος του μωρού ήταν μαρτυρικός. Νεότερες πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέρουν ότι σύμφωνα με την νεκροψία-νεκροτομή που διενεργήθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, το βρέφος υπέστη αίσθημα ασφυξίας εφίδρωση, συριγμό στους πνεύμονες, δύσπνοια, βήχα, δυσκολία αναπνοής, υποξία, με αποτέλεσμα το άτυχο μωράκι να υποστεί πνευμονικό οίδημα, που οδήγησε σε καρδιακή ανακοπή, λόγω υποξυγοναιμίας ταχυκαρδία και κυάνωση. Αναμένονται και οι τοξικολογικές εξετάσεις, προκειμένου να πέσει περισσότερο φως στην υπόθεση που συγκλονίζει το Πανελλήνιο.

Η κηδεία του 5,5 μηνών κοριτσιού από την Άρτα θα γίνει στις 12 το μεσημέρι το Σάββατο, στην Περδικορράχη, απ’ όπου κατάγεται η μητέρα του παιδιού. Προκειμένου να ταφεί θα πρέπει να βαπτιστεί. Στο πλαίσιο αυτό, θα προηγηθεί μια ειδική ευχή από τον ιερέα και το μωράκι θα πάρει το όνομα Λυδία – Ελένη. Στη συνέχεια θα γίνει η τελετή της κηδείας.

Άρτα: Αυτό είναι το αυτοκίνητο του πατέρα όπου ξέχασε το 5,5 μηνών κοριτσάκι του – ΒΙΝΤΕΟ

Τα πρώτα λόγια του πατέρα που ξέχασε το βρέφος στο αυτοκίνητο – Δίωξη σε βάρος του

Προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή ζήτησε και πήρε σήμερα ο 37χρονος πατέρας του άτυχου βρέφους, ο οποίος μεταφέρθηκε από το νοσοκομείο στον ανακριτή της Άρτας. Το βράδυ της Τρίτης (9/5) η εισαγγελέας άσκησε δίωξη στον πατέρα για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Αμέσως μετά, ο πατέρας επέστρεψε στο νοσοκομείο, όπου συνεχίζει να νοσηλεύεται φρουρούμενος. Συνολικά 10 αστυνομικοί έχουν αναλάβει την φρούρηση του 37χρονου και της συζύγου του, η οποία λαμβάνει ισχυρή αγωγή και βρίσκεται σε κατάσταση σοκ.

Άρτα: Πήρε προθεσμία ο πατέρας που ξέχασε το βρέφος στο αυτοκίνητο – «Να μην ζήσει κανείς αυτή την κατάσταση»

Ο συνήγορος του πατέρα, Δημήτρης Λαμπράκης, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους είπε ότι το μήνυμα που στέλνει ο εντολέας του, είναι να μην ζήσει κανένας άνθρωπος αυτή την κατάσταση. Μάλιστα ανέφερε ότι τόσο ο πατέρας όσο και η 27χρονη μητέρα επιχείρησαν να θέσουν τέλος στη ζωή τους, μόλις συνειδητοποίησαν, ότι το μωρό τους δεν ζει.

Άρτα βρέφος

«Ο γιος μου έχει πάθει σοκ» λέει ο παππούς του βρέφους

Ο παππούς του μωρού και πατέρας του 37χρονου μίλησε στην εκπομπή «T-live», μην μπορώντας να πιστέψει το κακό που βρήκε την οικογένειά του.

«Δεν μπορεί ακόμα να… Έχει πάθει σοκ. Ο γιος μου πήγαινε στη δουλειά του… Είχε πάρει μαζί του το μωρό για να το πάει στον παιδικό σταθμό. Η νύφη μου το πήγαινε στον παιδικό σταθμό συνήθως, αλλά δεν ξέρω τι έγινε χθες και δεν το πήγε. Δεν έχουν άλλα παιδιά. Παντρεύτηκαν τον Σεπτέμβριο με πολιτικό γάμο, επειδή ήταν έγκυος η νύφη μου» δήλωσε ο πατέρας του 37χρονου.

Στο μεταξύ, το φως της δημοσιότητας είδαν σήμερα και εικόνες από το αυτοκίνητο του 37χρονου πατέρα, που ξέχασε το 5,5 μηνών κοριτσάκι του, στην Άρτα.

Δείτε εικόνες από το μοιραίο αυτοκίνητο του πατέρα, που μετέδωσε η εκπομπή T-Live:

Το χρονικό της τραγωδίας στην Άρτα

Το πρωί της Τρίτης (9/5) ο 37χρονος πατέρας πήρε το κοριτσάκι για να το πάει στον βρεφονηπιακό σταθμό. Για άγνωστο λόγο, δεν το πήγε ποτέ. Στάθμευσε το αυτοκίνητό του και χωρίς να αντιληφθεί ότι είχε ξεχάσει το μωρό δεμένο στο καρεκλάκι του, στο πίσω κάθισμα του ΙΧ, πήρε το υπηρεσιακό του όχημα και μετέβη στη Λευκάδα.

Το αυτοκίνητο, στο οποίο ο πατέρας είχε ξεχάσει το βρέφος, ήταν σταθμευμένο σε ένα σημείο απ’ όπου διέρχονται καθημερινά πολλοί πολίτες. Ωστόσο, το όχημα είχε φιμέ τζάμια, με αποτέλεσμα να μην δει κανείς το άτυχο μωράκι.

Όταν η 27χρονη μητέρα του βρέφους κάλεσε τον 37χρονο σύζυγό της για να ρωτήσει γιατί δεν πήγε το παιδί στον βρεφονηπιακό σταθμό, αντιλήφθηκαν ότι κάτι κακό είχε συμβεί.

«Κλείσε γρήγορα, ξέχασα το μωρό στο αυτοκίνητο» ήταν η απάντηση του πατέρα, ο οποίος έκανε το μοιραίο λάθος. Όταν επέστρεψε στο όχημα, που είχε αφήσει το παιδί του, το βρήκε χωρίς τις αισθήσεις του και με αφρούς στο στόμα. Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, το 5,5 μηνών κοριτσάκι έχασε την ζωή του.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ