Αρσάκειο – Μητέρα 15χρονου στο enikos.gr: Θέλουμε να προστατεύσουμε το παιδί μας

Για την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων κατά του σχολείου, τα οποία αποσκοπούν στην προστασία του παιδιού της-θύματος σχολικού εκφοβισμού (bullying) στο Αρσάκειο, μίλησε στο enikos.gr η μητέρα του 15χρονου.

Αρσάκειο: Αποβολή των 6 μαθητών για το ακραίο bullying σε 15χρονο – Η απόφαση του συλλόγου διδασκόντων

Του Μίλτου Σακελλάρη

Η οικογένεια του 15χρονου μέσω του συνηγόρου της, κ. Σπύρου Δημητρίου, κατέθεσε σήμερα στο Πρωτοδικείο Αθηνών ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού, ζητώντας να επιβληθεί τηλεκπαίδευση στην ομάδα των ανήλικων βασανιστών του παιδιού τους και να τεθούν υπό αυστηρή επιτήρηση. Όπως ανέφερε ο κ. Δημητρίου, η  αίτηση θα συζητηθεί στις 3 Μαΐου ενώ έχει ενημερωθεί το σχολείο.

Αρσάκειο: «Να απομακρυνθούν άμεσα από το σχολείο οι δράστες» – Η μητέρα του 15χρονου που υπέστη bullying μιλά στο enikos.gr

Υπενθυμίζεται πως ο σύλλογος διδασκόντων του Αρσακείου, έπειτα από πολύωρη – σχεδόν 12ωρη- συνεδρίαση, αποφάσισε την αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος για όλους τους μαθητές που είχαν εμπλακεί στο περιστατικό βίας και bullying κατά 15χρονου μαθητή. «Η απόφαση δεν έχει γνωστοποιηθεί όπως ορίζουν οι κανόνες δεοντολογίας. Μην ξεχνάτε πως μιλάμε για ανηλίκους που εμπλέκονται σε ένα ζήτημα του σχολείου. Η απόφαση εστάλη στην αρμόδια Περιφερειακή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,«η οποία μπορεί να την εγκρίνει αυτούσια ή να την τροποποιήσει, αλλά και να την εκτελέσει» τόνισε στέλεχος του σχολείου.

Η οικογένεια κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του σχολείου «προκειμένου να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα που θα διασφαλίζουν την ψυχική και σωματική ακεραιότητα του 15χρονου μαθητή». «Είναι ανεπίτρεπτο να συνεχίζει ο μαθητής να συνυπάρχει στις τάξεις με τα παιδιά που τον κακοποίησαν βάναυσα. Η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα, στις 3/5/2023, και το πιο πιθανό είναι πως την ίδια ημέρα θα βγει και η απόφαση», τόνισε ο δικηγόρος της οικογένειας, Σπύρος Δημητρίου.

Bullying σε μαθητή στο Αρσάκειο: Φωτογραφία ντοκουμέντο με τα σημάδια στον λαιμό του 15χρονου

«Θέλουμε να προστατεύσουμε το παιδί μας»

«Ακριβώς επειδή και μετά την επιστροφή από τις διακοπές δεν φαίνεται το σχολείο να έχει αντιδράσει και να προστατεύσουμε το παιδί, αφού δεν έχουμε άλλο όπλο στα χέρια μας για να ενεργήσουμε, θεωρούμε ότι η μοναδική λύση είναι να ζητήσουμε ασφαλιστικά μέτρα για να νιώθει στο περιβάλλον του σχολείου προστατευμένο», είπε χαρακτηριστικά η μητέρα του 15χρονου.

Και συνέχισε: «Δεν υπήρχε κάτι άλλο που θα μπορούσαμε να κάνουμε. Είμαι ευθυγραμμισμένη με τον δικηγόρο μου. Είναι μονόδρομος το πως θα προχωρήσουμε. Οι γονείς επισκεφτήκαμε το σχολείο την περασμένη Δευτέρα, μόλις άνοιξε ξανά μετά τις γιορτές του Πάσχα. Ζητήσαμε ενημέρωση και -για άλλη μια φορά- δεν τη λάβαμε. Ανησυχούμε για το παιδί μας και το τελευταίο που θέλουμε είναι να βρίσκονται μια ανάσα δίπλα του αυτοί που του τύλιξαν την πετονιά γύρω από τον λαιμό του».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ