Αργυρούπολη: Ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγής της ποινής του 46χρονου «νταή» έπειτα από τον θάνατο της Όλγας

Την τελευταία της πνοή άφησε η 41χρονη Όλγα, η οποία τον Ιανουάριο του 2022 η οποία είχε πέσει θύμα άγριου ξυλοδαρμού από τον 46χρονο σύντροφό της –προπονητή του τζούντο, μέσα στο σπίτι της στην Αργυρούπολη.

Η άτυχη γυναίκα έδινε σκληρή μάχη να κρατηθεί στη ζωή όλο αυτό το διάστημα, ενώ είχε νοσηλευτεί και σε Κέντρο Αποκατάστασης για να καταφέρει να σταθεί ξανά στα πόδια της. Δυστυχώς, όμως, η Όλγα δεν τα κατάφερε και πέθανε, όπως έκανε γνωστό σήμερα ο Σύλλογος Εθελοντών Προασπίζω με ανάρτηση στα social media.

Θα αλλάξει η ποινή του πρώην συντρόφου της;

Ο δράστης της επίθεσης καταδικάστηκε τον Απρίλιο του 2022 σε δέκα χρόνια φυλάκιση και μάλιστα του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της «καλής διαγωγής» μετά την πράξη του. Τώρα μετά τον θάνατο της Όλγας, τα ερωτήματα γύρω από την ενδεχόμενη αλλαγή της ποινής του είναι πολλά.

Σύμφωνα με το Mega, πρόκειται για δύσκολο νομικό θέμα. Μόνο στο Εφετείο μπορεί να γίνει είτε μετατροπή της κατηγορίας, αυτή της ανθρωποκτονίας δηλαδή, είτε αλλαγή της ποινής, κάτι που μπορεί να ζητηθεί είτε από τον εισαγγελέα, είτε από την οικογένεια του θύματος.

Βέβαια πρέπει πρώτα να αποδειχθεί ότι ο θάνατος της 41χρονης Όλγας οφείλεται στα βάναυσα χτυπήματα του συντρόφου της, 19 μήνες πριν.

Ο άγριος ξυλοδαρμός από τον προπονητή του τζούντο

Η υπόθεση της άγριας κακοποίησης της 41χρονης Όλγας είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη. Δράστης ο 46χρονος πρώην σύντροφός της, ο οποίος είναι προπονητής του τζούντο.

Ήταν τέτοια η μανία του 46χρονου, ώστε η άτυχη γυναίκα είχε υποστεί βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και είχε μεταφερθεί σε κωματώδη κατάσταση στο νοσοκομείο. Μάλιστα, λόγω των εγκεφαλικών κακώσεων είχε προσωρινή απώλεια της ομιλίας της, ενώ αδυνατούσε να κινηθεί και να αυτοεξυπηρετηθεί.

Η ιατροδικαστική έκθεση που περιέγραφαν τα χτυπήματα που είχε δεχτεί η γυναίκα, ήταν ασύλληπτα. Της έσπασε με χτυπήματα τα πλευρά και της προκάλεσε βαριές κακώσεις στο κεφάλι και τον θώρακα.

Λίγους μήνες μετά τον ξυλοδαρμό της μεταφέρθηκε σε Κέντρο Αποκατάστασης και με την βοήθεια που είχε λάβει από τους ειδικούς είχε καταφέρει να λέει κάποιες λέξεις και να κινεί τα άκρα της.

Ο αποκαλούμενος «νταής της Αργυρούπολης» καταδικάστηκε σε 10 χρόνια κάθειρξης. Όπως είχε αποκαλυφθεί, μάλιστα, τότε, η Όλγα δεν ήταν η πρώτη γυναίκα που είχε βιώσει τη βαναυσότητα στα χέρια του κατηγορούμενου. Τον Δεκέμβριο του 2015 στο Άργος, φέρεται να είχε ξυλοκοπήσει και μαχαιρώσει την τότε 24χρονη σύντροφό του, η οποία αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την Ελλάδα, παίρνοντας μαζί της το παιδί τους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ