Αρχιεπίσκοπος για κόμμα ΝΙΚΗ: «Όπου γίνεται διάκριση, υπάρχει αρρώστια»

Συνεδριάζει για δεύτερη ημέρα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος με βασικό θέμα στην ατζέντα την εμπλοκή της εκκλησίας στα πολιτικά πράγματα της χώρας και την επιρροή ιεραρχών και κληρικών σε συγκεκριμένα κόμματα.

Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος: «Η Εκκλησία δεν κομματίζεται, ούτε χρωματίζεται»

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αναφέρθηκε σε διακρίσεις που δείχνουν ότι υπάρχει αρρώστια.  «Η εκκλησία αγαπάει τους πάντες και όταν βλέπετε ότι γίνεται διάκριση, υπάρχει αρρώστια. Αγαπάμε τους χριστιανούς Έλληνες όσο αγαπάμε και όλους τους Έλληνες», είπε στο Open ο Αρχιεπίσκοπος.

Σε ερώτηση για το κόμμα ΝΙΚΗ και τις εκλογές ο Αρχιεπίσκοπος, Ιερώνυμος απάντησε: «Είναι μέσα σε αυτό το πνεύμα. Όλους τους Έλληνες δεν τους διακρίνουμε, είτε είναι χριστιανοί, είτε είναι μη χριστιανοί, είτε έχουν ιδιορρυθμίες».

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Ως εδώ – Η Εκκλησία ούτε πολιτεύεται, ούτε «κομματίζεται»

Για την σημερινή συνεδρίαση και τα θέματα που βρίσκονται στο τραπέζι ο Αρχιεπίσκοπος σχολίασε: «Να έχετε υπομονή, θα κάνουμε αύριο μια ωραία συνάντηση, θα είναι όλοι οι αρχιερείς, θα ακούσουμε την εισήγηση, θα ακούσουμε όλες τις απόψεις των αρχιερέων και θα βγάλουμε συμπεράσματα. Θα τα πούμε τότε όλα μαζί».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ