Σε αποζημίωση 10.000 ευρώ καταδικάστηκε βίαιος, επίδοξος εραστής

Ανεκπλήρωτος και πανάκριβος αποδείχτηκε ο έρωτας ενός κατοίκου ακριτικού νησιού της Δωδεκανήσου, για μία σερβιτόρα, η οποία προσέφυγε εναντίον του στα αστικά δικαστήρια και δικαιώθηκε στο Εφετείο, το οποίο της επιδίκασε αποζημίωση 10.000 ευρώ. Η γυναίκα έκανε αγωγή στον επίμονο πελάτη για προσβολή προσωπικότητας. Το δικαστήριο δέχτηκε ότι ο άνδρας εξύβρισε τη γυναίκα, την απείλησε με γραπτά μηνύματα και την χτύπησε σε δύο περιστατικά.

Η υπόθεση ξεκίνησε το 2017, όταν η γυναίκα εργαζόταν σε νυκτερινό κέντρο στο ακριτικό νησί και ολοκληρώθηκε φέτος με απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Δωδεκανήσου. Στο κέντρο που εργαζόταν η ενάγουσα πήγαινε καθημερινά ο εναγόμενος, επιδεικνύοντας το ερωτικό ενδιαφέρον του για εκείνη, η οποία ωστόσο δεν ήθελε να ανταποκριθεί. Το αποτέλεσμα ήταν ο εναγόμενος να γίνει επίμονος, φορτικός και να την παρενοχλεί στο χώρο της εργασίας της, με βάση την απόφαση.
Στη δικογραφία αναφέρεται και βίαιο επεισόδιο του εναγόμενου σε βάρος της γυναίκας, αποτέλεσμα του οποίου ήταν ο τραυματισμός της.

Ειδικότερα, στις 29 Ιανουαρίου 2017 και περί ώρα 05.00, ενώ βρίσκονταν στο κατάστημα, προκάλεσε επεισόδιο, κατά το οποίο αφού την κράτησε με δύναμη στα χέρια του ώστε να μην μπορεί η τελευταία να διαφύγει, την έσπρωξε με δύναμη στο πάτωμα, με αποτέλεσμα κατά την πτώση της να τραυματιστεί από θραύσματα γυαλιού και να υποστεί θλαστικό τραύμα.

Στο δικαστήριο αποδείχτηκε πως, ακόμη και όταν η ενάγουσα ξεκίνησε να δουλεύει περί τα μέσα Φεβρουαρίου του έτους 2017 σε άλλο κατάστημα ο εναγόμενος συνέχισε να την παρενοχλεί, επισκεπτόμενος τακτικά το νέο χώρο εργασίας της, ενώ επιχειρούσε να επικοινωνεί μαζί της τηλεφωνικά, αλλά και με μηνύματα, ακόμη και τις πρώτες πρωινές ώρες.

Εμμονικός

Η συνεχιζόμενη αδιαφορία της ενάγουσας, έκανε τον εναγόμενο ακόμα πιο επίμονο, σε βαθμό εμμονής. Κατά την απόφαση, ο εναγόμενος την παρενοχλούσε συνεχώς με υβριστικά μηνύματα και σε ορισμένες περιπτώσεις με απειλητικά μηνύματα, κάτι που και ο ίδιος παραδέχτηκε. Πάντα κατά την απόφαση ο εναγόμενος την παρακολουθούσε στο χώρο της εργασίας της και δημιουργούσε επεισόδια.

Όπως αποδείχτηκε, το Μάρτιο του 2017 ο εναγόμενος έστελνε σχεδόν επί καθημερινής βάσεως πολλαπλά μηνύματα με εξυβριστικό και χυδαίο περιεχόμενο από το κινητό του στο κινητό της ενάγουσας. Από τα κείμενα που έστελνε προέκυψε και στο δικαστήριο η άρνηση της ενάγουσας να ανταποκριθεί στις ορέξεις του, συμπεριφορά που συνεχίστηκε μέχρι και τον Μάιο του ίδιου έτους.

Στην απόφαση του δικαστηρίου αποτυπώνονται εκατοντάδες μηνύματα του εναγόμενου, ενώ αναφέρεται και επεισόδιο το Μάρτιο του 2017, κατά το οποίο ο εναγόμενος, επισκέφτηκε το κατάστημα στο οποίο εργάζονταν η ενάγουσα. Είχε καταναλώσει αλκοόλ, την περίμενε να σχολάσει και, έξω από το κατάστημα, της επιτέθηκε με γροθιές στο πρόσωπο, προκαλώντας της εκχυμώσεις “αριστεράς μετωπιαίας χώρας και χειλέων.” Το Εφετείο, με την απόφασή του, υποχρεώνει τον εναγόμενο να καταβάλει στην ενάγουσα το ποσό των 10.000 ευρώ συν τους προβλεπόμενους από το νόμο τόκους.

Πηγή:www.dimokratiki.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ