Απουσίαζε ο ναυαγοσώστης τη στιγμή της τραγωδίας στη Ρόδο – Σοκαριστικές λεπτομέρειες για το πώς έχασαν τη ζωή τους οι δύο αδελφές από τη Γαλλία

Σοκ προκαλεί η είδηση ότι ο ναυαγοσώστης στην πισίνα που μετατράπηκε σε υγρό τάφο για τις δύο αδελφές από τη Γαλλία, δεν βρισκόταν στο ξενοδοχείο τη στιγμή της τραγωδίας, γιατί είχε λήξει το ωράριό του, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τόσο ο ναυαγοσώστης όσο και ο διευθυντής της ξενοδοχειακής μονάδας στην Ιαλυσό πρόκειται να οδηγηθούν σήμερα το πρωί ενώπιον του εισαγγελέα της Ρόδου, ο οποίος θα αποφασίσει εάν θα απαγγελθούν σε βάρος τους κατηγορίες.

Οι δύο αδελφές, ηλικίας 19 και 16 ετών, βρίσκονταν στο νησί της Ρόδου για διακοπές μαζί με την τρίτη αδελφή τους.

Το χρονικό της ανείπωτης τραγωδίας

Τα δύο κορίτσια βρέθηκαν νεκρά στην πισίνα του ξενοδοχείου στις 18:30 το απόγευμα της Τετάρτης.

Το ΕΚΑΒ που κλήθηκε στο ξενοδοχείο παρέλαβε αρχικά μία κοπέλα που ήταν στην επιφάνεια της πισίνας και είχε ακόμα τις αισθήσεις της. Παρά τις προσπάθειες που έγιναν, κατέληξε λίγη ώρα αργότερα.

Η δεύτερη βρισκόταν στον πάτο της πισίνας και δεν φαινόταν. Οι διασώστες επέστρεψαν ξανά πίσω και την παρέλαβαν, αλλά όλα είχαν πλέον τελειώσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Ροδιακής, η μία κοπέλα προσπάθησε να σώσει την άλλη, αλλά δυστυχώς, βρήκαν και οι δύο τραγικό θάνατο.

Μέχρι τα μεσάνυχτα, στο ξενοδοχειακό συγκρότημα της Ιαλυσού που εκτυλίχθηκε η τραγωδία, βρίσκονταν και διενεργούσαν έρευνες ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ στο πλαίσιο της σχετικής έρευνας που διατάχθηκε.

Επικοινωνία Θεοχάρη με τον Γάλλο πρέσβη

Επικοινωνία με τον πρέσβη της Γαλλίας στην Ελλάδα, είχε το βράδυ της Τετάρτης ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης θεοχάρης, με αφορμή τον πνιγμό των δύο Γαλλίδων αδελφών σε πισίνα ξενοδοχείου της Ρόδου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός μετέφερε τη θλίψη του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και του ιδίου, για το χαμό των δυο νέων κοριτσιών και ενημέρωσε τον Γάλλο πρέσβη ότι η κινητοποίηση του υπουργείου είναι άμεση και έχει επιληφθεί των ενεργειών.

Από την πλευρά του, ο Γάλλος πρέσβης εξέφρασε την ικανοποίηση για την άμεση αντίδραση, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων.

Ο υπουργός Τουρισμού έχει ήδη επικοινωνήσει με τον αστυνομικό διευθυντή της περιοχής, ενώ αρμόδιος από την Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Δωδεκανήσου θα μεταβεί σήμερα στο σημείο, προκειμένου να πραγματοποιήσει επιτόπιο έλεγχο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, rodiaki.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ