Απολογείται χωρίς συνήγορο ο Μουσσάς

Της Άννας Κανδύλη

Χωρίς την παρουσία συνηγόρου ξεκίνησε την απολογία του ενώπιον του 1ου ειδικού ανακριτή ο κατηγορούμενος δημοσιογράφος για το κύκλωμα των εκβιασμών Παναγιώτης Μουσσάς.

Όπως δήλωσε στον ανακριτή, θα απολογηθεί χωρίς δικηγόρο παρά το γεγονός ότι σε τέτοιες περιπτώσεις οι κατηγορούμενοι μπορούν να επικαλεστούν το δικαίωμα της σιωπής. “Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη” φέρεται να είπε ενώπιον του ανακριτή.

Η εμπλοκή στη ανάκριση προέκυψε καθώς ο ΔΣΑ δεν έδωσε άδεια στους συνηγόρους των κατηγορουμένων να παρασταθούν στην ανάκριση. Νωρίτερα, σε δηλώσεις τους οι συνήγοροι των κατηγορουμένων δημοσιογράφων κ.κ. Αλέξης Κούγιας, Σάκης Κεχαγιόγλου και Θοδωρής Μαντάς αναφέρθηκαν στο θέμα που προέκυψε και ζήτησαν να βρεθεί λύση.

Ενδεικτικά ο κ. Κούγιας ανέφερε ότι οι συνήγοροι ζήτησαν από το ΔΣΑ άδεια αλλά δεν τους χορηγήθηκε.

Ο κ. Κεχαγιόγλου επισήμανε ότι είναι μονόδρομος για τους συνηγόρους να πειθαρχήσουν στην απόφαση του Συλλόγου, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα οι εντολείς τους να απολογηθούν χωρίς τους δικηγόρους τους.

Από την πλευρά του ο κ. Μαντάς μίλησε για σύγκρουση καθηκόντων των συνηγόρων και ζήτησε να δοθεί λύση και να παρακαμφθεί το πενθήμερο ώστε οι κατηγορούμενοι να μην απολογηθούν χωρίς τους συνηγόρους τους και να προστατευθούν έτσι τα δικονομικά τους δικαιώματα.

Τέλος ο κ. Μαντάς ανέφερε ότι η υπόθεση έχει λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις από αυτές που έχει πραγματικά.

Διαβάστε επίσης:

Στον Εισαγγελέα ο εκδότης και οι δύο δημοσιογράφοι – ΦΩΤΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ