Απόκριες στην Ερέτρια

Απόκριες στην Ερέτρια

 

Τριήμερο κεφιού με παιχνίδια, μουσική και εδέσματα επιφυλάσσει ο Δήμος Ερέτριας σε δημότες και επισκέπτες για την λήξη του Τριωδίου και την έναρξη της Σαρακοστής από τις 16 έως και τις 18 Μαρτίου 2013.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκινούν το Σάββατο 16 Μαρτίου, στις 15.00 στο ορεινό χωριό,  Γυμνό.  Ξεφάντωμα με γαϊτανάκι, χορό, κρασί, μουσική, κρυμμένο θησαυρό και εκπλήξεις από μάγους υπόσχονται ότι θα προσφέρουν οι εθελοντές του Δήμου Ερέτριας και το νομικό πρόσωπο «ο Δαφνηφόρος Απόλλων», υπό την αιγίδα του οποίου τελούνται όλες οι εκδηλώσεις.

Την Κυριακή 17 Μαρτίου οι εκδηλώσεις πάνε… παραλία και συγκεκριμένα στην Αμάρυνθο. Στις 17.00 ξεκινά η παρέλαση του Καρναβαλιού της Αμαρύνθου. Φορέστε το πιο φωτεινό χαμόγελό σας, αυτοσχεδιάστε ενδυματολογικά και ελάτε να ξεφαντώσουμε στο παραθαλάσσιο Καρναβάλι της Αμαρύνθου.

Στην Ερέτρια θα πραγματοποιηθεί αποκριάτικο γλέντι που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Κ.Κανάρης», στις 20.00,  αμέσως μετά το Καρναβάλι της Αμαρύνθου. Θα ακολουθήσουν αποκριάτικα δρώμενα από χορευτικές ομάδες το Συλλόγου.

Την Καθαρά Δευτέρα στις 11.00 το πρωί η καρδιά των εκδηλώσεων χτυπά στην πλατεία Ηρώου της Ερέτριας. Ελάτε να φάμε, να πιούμε, να τραγουδήσουμε και να γιορτάσουμε την έναρξη της Σαρακοστής, στην πρωτεύουσα του Δήμου Ερέτριας.

Επίσης, στις 11.00 το πρωί ο Εξωραϊστικός Ναυτικός Όμιλος Πλακακίων Ερέτριας (Ε.Ν.Ο.Π.ΕΡ) διοργανώνει στην πλατεία της Δεξαμενής Βουρλιωτών  (τέρμα οδού Βουρλιωτών), το πέταγμα του καλύτερου αετού.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ