Αποκλεισμένη η εφορία από τους αγρότες

Αποκλεισμένη η εφορία από τους αγρότες

Στον αποκλεισμό της ΔΟΥ Ηρακλείου προχωρούν ξανά σήμερα οι αγρότες που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, διεκδικώντας την αναστολή της εφαρμογής του μέτρου τήρησης βιβλίου εσόδων και εξόδων και ζητώντας εδώ και τώρα λύσεις.

Η υπηρεσία θα ειναι και σήμερα κλειστή για το κοινό με τους υπαλλήλους να αποκλείονται από τα γραφεία τους.

Η χθεσινή κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή περίπου 1.500 αγροτών που άρχισαν να συγκεντρώνονται από νωρίς το πρωί της Δευτέρας έξω από το κτίριο της εφορίας. Οι αγρότες διαμαρτυρήθηκαν, ενώ, αντί για πανό, κρατούσαν στεφάνια… κηδείας.

Από την κινητοποίηση δεν έλειψαν και οι μικροεντάσεις, όταν ο προϊστάμενος ζήτησε να ανέβει στο γραφείο του, για να κάνει κάποια υπηρεσιακά τηλέφωνα. Ωστόσο, οι συγκεντρωμένοι αγρότες δεν του το επέτρεψαν. Ο όγκος των διαδηλωτών μεταφέρθηκε από το προαύλιο του κτιρίου στο εσωτερικό με τους αγρότες να έχουν μπλοκάρει την είσοδο, περιφρουρώντας την κατάληψη.

Η κινητοποίηση, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΑΣΝΗ, Γιώργο Τζωρτζάκη, θα συνεχιστεί επ’ αόριστον, εφόσον η κυβέρνηση δεν ανταποκριθεί στα αιτήματα των αγροτών με φλέγον ζήτημα εκείνο της τήρησης των βιβλίων εσόδων – εξόδων.

Οι αγρότες ζητούν την αναστολή της εφαρμογής του μέτρου για το 2014, καλώντας το υπουργείο να δώσει μία οριστική απάντηση.

Πηγή: cretalive.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ