Αποκαρδιωτικό σκηνικό στην Ιπποκράτειο Πολιτεία – Η επόμενη μέρα μετά την καταστροφική φωτιά – ΦΩΤΟ

Στάχτη και αποκαΐδια άφησε πίσω της η τεράστια φωτιά στην Αττική. Οι δασικές εκτάσεις στην Ιπποκράτειο Πολιτεία είναι απανθρακωμένες και οι εικόνες είναι αποκαρδιωτικές. Η οικολογική καταστροφή στη μέχρι πρότινος καταπράσινη περιοχή στους πρόποδες της Πάρνηθας είναι πρωτοφανής. Σε πολλά σημεία στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, το χώμα και τα δέντρα «καπνίζουν» και η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική.

Η εικόνα στη φωτιά της Αττικής είναι πλέον σαφώς καλύτερη, καθώς σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν υπάρχει πουθενά μέτωπο πλέον, παρά μόνο κάποιες εστίες που εμφανίζονται κάθε τόσο στην τεράστια περίμετρο, οι οποίες αντιμετωπίζονται από τις δυνάμεις πυρόσβεσης.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η φωτιά βρίσκεται υπό έλεγχο και ότι όλη τη νύχτα οι δυνάμεις πυρόσβεσης, αντιμετώπιζαν μικροαναζωπυρώσεις τις «οποίες θα συνεχίζουν να επιβλέπουν και τις επόμενες ημέρες».

Σε ό,τι αφορά τον μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Κόκκαλης λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι συνεχίζει να επιχειρεί σε πλήρη ανάπτυξη στο πλευρό της Πυροσβεστικής και των εθελοντών. «Δεν επιτρέπεται εφησυχασμός. Είμαστε σε εγρήγορση είτε αντιμετωπίζοντας τις αναζωπυρώσεις που εκδηλώνονται συνεχώς από τις μικροεστίες, είτε διαφυλάσσοντας τις δασικές εκτάσεις περιμετρικά των καμένων εκτάσεων, αλλά και τους άθικτους από τις φλόγες θύλακες, εντός τους». Ο κ. Κόκκαλης σημειώνει ότι από σήμερα αυξήθηκαν οι δυνάμεις επιτηρήσεις με τη συμμετοχή της Αστυνομίας και εθελοντών τόσο για την προστασία των περιουσιών που εγκατέλειψαν οι άνθρωποι στις πυρόπληκτες περιοχές, όσο και για την προστασία των υπολοίπων περιαστικών περιοχών από τυχόν απόπειρες εμπρησμών κα.

Περιπολίες στα καμένα

Οι Αρχές έχουν ήδη αρχίσει να μπαίνουν στον ρυθμό της επόμενης μέρας, για την προστασία των περιουσιών που εγκατέλειψαν οι άνθρωποι στις πυρόπληκτες περιοχές, αλλά και την προστασία των υπολοίπων περιοχών της Αττικής από τυχόν απόπειρες εμπρησμών και κυρίως στα περιαστικά δάση, άλση κλπ.

Στο πλαίσιο αυτό, πάνω από 500 αστυνομικοί της ΓΑΔΑ περιπολούν στα παραπάνω σημεία, ενώ τη νύχτα μπήκε ενεργά στις περιπολίες και ο στρατός, για την επιτήρηση των καμένων και τον εντοπισμό αναζωπυρώσεων.

Από πλευράς αστυνομίας η επιτήρηση γίνεται με ένστολες περιπολίες αλλά και με κλιμάκια της Ασφάλειας με συμβατικά αυτοκίνητα και πολιτική περιβολή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ