Αποκαλύψεις για την οργάνωση τοκογλύφων – εκβιαστών

Αποκαλύψεις για την οργάνωση τοκογλύφων – εκβιαστών

Νέες αποκαλύψεις αναμένονται σήμερα για την πολύκροτη υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης των τοκογλύφων και των εκβιαστών η δράση της οποίας είχε ζημιώσει δημόσιο και ιδιώτες κατά 17 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως αναφέρει το cretalive.gr, η προανάκριση για την υπόθεση συνεχίστηκε μέχρι αργά την νύχτα ενώ σήμερα στις 12.30 στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις της αστυνομίας για την υπόθεση.

Η αστυνομία προχώρησε χτες σε 6 συλλήψεις ενώ οι έρευνες συνεχίζονται. Σύμφωνα με τις πληροφορίες έχουν συλληφθεί, γνωστός δικηγόρος του Ηρακλείου, επιχειρηματίας και η σύζυγός του, ένας δημόσιος υπάλληλος, ένας επιχειρηματίας από τον Άγιο Νικόλαο και ένα ακόμη άτομο από τη Μεσαρά.

Πως λειτουργούσε η οργάνωση

Οι πληροφορίες του cretalive κάνουν λόγο για μία πολύ καλά οργανωμένη εγκληματική οργάνωση:

Είχε «εγκέφαλο» τον 44χρονο επιχειρηματία από το Ηράκλειο που όμως εμφανιζόταν ως ανεπάγγελτος, είχε εκτελεστικά μέλη του βραχίονα αλλά και τον απαραίτητο… δικηγόρο που αναλάμβανε την γραφειοκρατία. Στα δίχτυα της εγκληματικής οργάνωσης είχαν πέσει δεκάδες θύματα, ο αριθμός των οποίων ολοένα και αυξάνεται όσο ξετυλίγεται η υπόθεση.

Αρχικά χαρτογραφούσε εταιρίες σε όλη την Κρήτη που αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα και χρέη. Στη συνέχεια επέλεγαν συνήθως ανυποψίαστους πολίτες που λόγω της θέσης και των διασυνδέσεων των μελών της οργάνωσης, τους εμπιστεύονταν κι έμπαιναν εκείνοι μπροστά προκειμένου να τις εξαγοράσουν και να τις αποκτήσουν.

Με κόλπα και μεθοδεύσεις – πολλές φορές ερήμην των παρένθετων επιχειρηματιών – τους φόρτωναν τα χρέη των χρεοκοπημένων επιχειρήσεων και οι επιτήδειοι έβαζαν στην τσέπη τα κέρδη, τα πάγια κεφάλαια και το υγιές κομμάτι των επιχειρήσεων. Μ’ αυτόν τον τρόπο έβγαζαν για καιρό εκατομμύρια ευρώ.

Η αστυνομία έφτασε στην υπόθεση όταν κάποια από τα θύματα διαπίστωσαν το μέγεθος της απάτης και κατήγγειλαν τα πρώτα περιστατικά. Τότε άρχισαν οι αστυνομικοί να παρακολουθούν μέρα και νύχτα τα τηλέφωνα των μελών της εγκληματικής οργάνωσης και έπειτα από μήνες συλλογής στοιχείων έφτασε η ώρα των συλλήψεων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ