Αποκαλύψεις – φωτιά από τη δικογραφία για το μοιραίο τροχαίο με την νταλίκα – Οι μαρτυρίες που “καίνε” τον οδηγό

Της Άννας Κανδύλη

Ότι ήταν σε καλή κατάσταση, αν και είχε πιεί, αλλά δεν «άκουσε» το τιμόνι στις εντολές του , υποστηρίζει ο 64χρονος οδηγός της νταλίκας που παρέσυρε στο θάνατο δύο άτομα και τραυμάτισε σοβαρά μια γυναίκα η οποία χαροπαλεύει.

Όπως ισχυρίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες “ημουν σε φιλικό σπίτι και διασκεδάζαμε. Μου τηλεφώνησε ο δεύτερος οδηγός της νταλίκας και μου ζήτησε εκτάκτως να κάνω εγώ το δρομολόγιο. Δέχτηκα γιατί αν και είχα πιει κρασί ένιωθα καλά. Έτρεχα με 60 χλμ όμως δεν «άκουσε» το τιμόνι”.

Ωστόσο αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο του τραγικού δυστυχήματος καθώς και αυτόπτες μάρτυρες λένε ότι δεν ήταν νηφάλιος, αλλά το αντίθετο.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία αστυνομικού που έφτασε στο σημείο του τροχαίου ο οδηγός “βγήκε από το αυτοκίνητο και ήταν εμφανώς μεθυσμένος”.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε “ο οδηγός ήταν προφανώς σε κατάσταση μέθης αφού απέπνεε έντονη οσμή οινοπνεύματος. Είχε μάτια ερυθρά, είχε ομιλία συγκεχυμένη και ασταθές βάδισμα….»

Άλλος αστυνομικός λέει ότι κατά τον έλεγχο του οχήματος διαπιστώθηκε ότι το όχημα στερείται άδειας κυκλοφορίας, κρατικών πινακίδων, ασφαλιστηρίου, δελτίου ΚΤΕΟ, βεβαίωσης καλής λειτουργίας ταχογράφου καθώς και του απαιτούμενου τσιπ.

Όπως χαρακτηριστικά είπε “ο φερόμενος αριθμός πλαισίου του οχήματος είναι ακαταχώρητος στην τερματική της υπηρεσίας μου και δεν προκύπτουν τίτλοι ιδιοκτησίας του όπως επίσης και το νόμιμο της εισαγωγής του στη χώρα.

Στις 12/2/18 και ώρα 02:45 στη συμβολή της ιερές οδού με τον παράδρομο της Λ. Κηφισός είχε καταληφθεί από συναδέλφους μου να οδηγεί το ίδιο όχημα υπό την επήρεια οινοπνεύματος σε ποσοστό 0,22.

Οι πινακίδες που έφερε το όχημα αντιστοιχούν σε άλλο όχημα με άλλο αριθμό πλαισίου.

Κατά τον έλεγχο των ταχογραφων διαπιστώθηκε ότι οι οδηγοι το οδηγουσαν πάρα πολλλες ωρες χωρίς τα προβλεπόμενα διαλείμματα”.

Επιβαρυντική για τον οδηγό της μοιραίας νταλίκας είναι και η μαρτυρία ενός αυτόπτη μάρτυρα ο οποίος είπε ότι “μετά το ατύχημα άργησε να κατέβει από το όχημά του ενώ μου έκανε εντύπωση πως όταν κατέβηκε δεν ασχολήθηκε καθόλου με τους τραυματίες”.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο αυτόπτης μάρτυρας “βλέπω στο ρεύμα προς Λαμία μια νταλίκα να ανεβαίνει την κεντρική νησίδα της Λ. Κηφισού, να καταστρέφει τις μπάρες, να εισέρχεται κάθετα στο αντίθετο ρεύμα …

Συγκρούστηκε με δύο αυτοκίνητα και τα εξέτρεψε και τα δυο , το ένα προς τις δεξιές μπάρες του ρεύματος προς Πειραιά και το άλλο το ανέβασε στην κεντρική νησίδα της Λ. Κηφισού….Σταματήσαμε και πήγαμε προς το μέρος των οχημάτων. Ο οδηγός της νταλίκας έδειχνε σαν χαμένος”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ