Αποφυλάκιση για… πτυχίο!

Αποφυλάκιση για… πτυχίο!

Των Α.Αγγελοπούλου και Α.Κανδύλη

Κατά πλειοψηφία το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών άνοιξε την πόρτα της ελευθερίας στη Ρεβέκκα Σκαφτούρα δέκα ημέρες πριν από το Πάσχα και αφού είχε παραμείνει επτά μήνες στις φυλακές Κορυδαλλού.

Στο σκεπτικό της αποφυλάκισης, με το οποίο διαφώνησε ένα από τα τρία μέλη του Συμβουλίου και φέρνει στο φως σήμερα η Realnews, γίνεται λόγος για «μορφωτικό επίπεδο» που, σύμφωνα με τους δικαστές, αποκλείει την πιθανότητα νέων εγκλημάτων.

«Εξάλλου, στην προκειμένη περίπτωση, από την εκτίμηση του βαθμού της πνευματικής ανάπτυξης και του μορφωτικού επιπέδου της κατηγορουμένης (είναι πτυχιούχος μηχανολόγος-μηχανικός) καθώς και τις εν γένει συνθήκες της ζωής της πριν από την τέλεση των εγκλημάτων που της αποδίδονται (οργανωμένη οικογενειακή και κοινωνική ζωή, μητέρα δύο ανήλικων τέκνων), κρίνεται ότι μπορεί να αποκλεισθεί η πιθανότητα της υπ’ αυτής τέλεσης νέων εγκλημάτων», αναφέρεται στο βούλευμα.

«Αντλησε ποσά από τον όμιλο»

Με ευθείες βολές κατά της Ρ. Σκαφτούρα σχολίασε την αποφυλάκισή της ο Γιάννης Καρούζος, ο οποίος μίλησε στην «R» μέσα από τις φυλακές Χαλκίδας. Ο άλλοτε πανίσχυρος επιχειρηματίας, χωρίς να κρύβει την ικανοποίησή του που τα 8χρονα παιδιά του θα έχουν τουλάχιστον τη μητέρα τους στο πλευρό τους, της ζητάει να του επιτρέψει την επικοινωνία μαζί τους, που έχει διακοπεί από το 2012.

Παράλληλα όμως, κάνει λόγο για ευνοϊκή θέση της πρώην συζύγου, την οποία αποδίδει στον πλουτισμό της μέσω του ομίλου εταιρειών που από κοινού είχαν δημιουργήσει.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ REALNEWS

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ