Απάτη με αυτοκίνητα στην Μεγαλόπολη: Πλήρωσαν αλλά… δεν τα είδαν ποτέ – Τι καταγγέλλουν θύματα στο enikos.gr

Ολόκληρη επιχείρηση φαίνεται πως έχει στήσει ένας 44χρονος άνδρας στην Μεγαλόπολη, ο οποίος με το πρόσχημα της εισαγωγής και εμπορίας οχημάτων από το εξωτερικό, εντοπίζει υποψήφιους αγοραστές και λαμβάνει υψηλά χρηματικά ποσά, χωρίς ωστόσο… να παραδίδει τα αυτοκίνητα ακόμη και έναν χρόνο αργότερα.

Της Κωνσταντίνας Χαϊνά

Μία νέα υπόθεση απάτης, σε βάρος τουλάχιστον 15 ανυποψίαστων θυμάτων, που θέλησαν να αγοράσουν οχήματα από την Γερμανία φέρνει στο φως της δημοσιότητας το enikos.gr. Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλονται, πλήρωσαν για τα αυτοκίνητα χιλιάδες ευρώ, ωστόσο… ακόμη τα περιμένουν.

Ο 44χρονος διατηρούσε μία εταιρεία αυτοκινήτων στη Μεγαλόπολη, όπου είχε καταφέρει να αποκτήσει την δική του πελατεία και να γίνει γνωστός στην περιοχή, οπότε και τον προτιμούσαν αλλά και τον πρότειναν συνεχώς για αγορά οχημάτων από το εξωτερικό. Η εταιρεία κάποια στιγμή έκλεισε, και τότε ο δράστης ξεκίνησε να αναζητά τα πρώτα ανυποψίαστα θύματα κι όπως καταγγέλλεται, συνεχίζει ανενόχλητος τις απάτες με αμείωτη ένταση μέχρι και σήμερα.

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με τα θύματα που κατήγγειλαν τις απάτες στο enikos.gr, ο 44χρονος “ψάρευε” κι άλλους πελάτες ακόμη και μέσω γνωστής ιστοσελίδας αγοράς αυτοκινήτων, όπου αναρτούσε ψεύτικες αγγελίες. Συνολικά, φέρεται πως μέχρι στιγμής έχει καταφέρει να αποσπάσει περίπου 260.000 ευρώ.

«Μου πήρε 30.000 ευρώ και εξαφανίστηκε»

Ο κ. Σπύρος Δρακάτος καταγγέλλει στο enikos.gr πως έπεσε θύμα του 44χρονου, με τον οποίο δεν γνωρίζονταν αλλά του τον σύστησε ένας φίλος του, με τον οποίο είχαν συνεργαστεί στο παρελθόν, καθώς του έστειλε αυτοκίνητο από την Γερμανία σε πολύ καλή κατάσταση.

Για αυτόν τον λόγο, όταν ο κ. Δρακάτος ενδιαφερόταν για αγορά οχήματος, απευθύνθηκε στον ίδιο. Όπως λέει, τον Ιούλιο του 2022 είχαν συναντηθεί και του έδωσε 25.000 ευρώ μετρητά και στη συνέχεια ακόμη 10.000 ευρώ τα οποία τα κατέθεσε στην τράπεζα, προκειμένου να αγοράσει ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο από την Γερμανία. «Μου έλεγε πως “θα έρθει το αυτοκίνητο αυτή την εβδομάδα, μην αγχώνεσαι”, και κάπως έτσι φτάσαμε πλέον στον έναν χρόνο που ακόμη το περιμένω, όπως και ακόμη περιμένω τα χρήματα που κατάφερε να μου αποσπάσει ο συγκεκριμένος άνθρωπος».

Ο κ. Δρακάτος αφού αντιλήφθηκε πως έπεσε θύμα απάτης του 44χρονου, επιχείρησε να αναζητήσει κι άλλα θύματά του, όπως και έκανε. Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόσφατα ο 44χρονος εξαπάτησε μία γυναίκα στη Σαντορίνη, και κατάφερε να της αποσπάσει συνολικά 30.000 ευρώ για αγορά ενός βαν από την Γερμανία.

«Έχω έρθει σε επαφή με αρκετά θύματα, κανένας μας δεν έχει πάρει ούτε μισό ευρώ. Το τηλέφωνό του το έχει κλειστό ή μας έχει κάνει όλους φραγή, αλλά ξέρω ότι συνεχίζει ανενόχλητος την δράση του, παρόλο που του έχουμε κάνει μηνύσεις. Κάνω αυτή την καταγγελία επώνυμα προκειμένου να προφυλαχθούν μελλοντικά θύματα του συγκεκριμένου δράστη. Είναι αρπακτικό, κι από όσο γνωρίζω, “ψάρευε” θύματα και μέσω γνωστής ιστοσελίδας για αγορά αυτοκινήτων ή μηχανών».

“Θα σου φέρω το αυτοκίνητο… από βδομάδα”

Έτερο θύμα, ο κ. Βασίλης Μπούνας είχε συνεργαστεί στο παρελθόν με τον συγκεκριμένο δράστη, ο οποίος του είχε πουλήσει δύο αυτοκίνητα, κι έτσι, την στιγμή που το θύμα ήθελε να αγοράσει ένα συγκεκριμένο επαγγελματικό αυτοκίνητο για να το χρησιμοποιεί στη δουλειά, κάλεσε στο τηλέφωνο τον 44χρονο για να κανονίσουν να συναντηθούν.

«Βρεθήκαμε στις 7 Οκτωβρίου του 2022, κι από τότε, αφού μου πήρε 13.000 ευρώ μετρητά, είναι εξαφανισμένος. Μου έλεγε πως το αυτοκίνητο θα το φέρει “από βδομάδα”, είχαν ακολουθήσει ακόμη χιλιάδες ψέματα και δικαιολογίες και είχα καταλάβει πλέον ότι με κορόιδευε. Του έκανα μήνυση, πήγα στην Μεγαλόπολη και βρήκα ακόμη και τον πατέρα του, ο οποίος φαίνεται πως ντρεπόταν για την κατάσταση και αντιλήφθηκα πως δεν φταίει σε κάτι. Ωστόσο, είμαστε πάρα πολλοί που έχουμε πέσει θύματα αυτού του ανθρώπου και επιτέλους κάτι πρέπει να γίνει. Κυκλοφορεί ελεύθερος και συνεχίζει την “δουλειά” του. Το μόνο που θέλω εγώ είναι να πάρω τα λεφτά μου πίσω και να σταματήσει να εξαπατά άλλους ανθρώπους, γιατί εμείς αυτά τα λεφτά τα δουλεύουμε, και εκείνος τα ξοδεύει έπειτα σε ταξίδια και κάνει όλο τον χρόνο διακοπές».

Ο συνέταιρος-φάντασμα στη Γερμανία

Άλλο θύμα, το οποίο θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του (τα στοιχεία του είναι στη διάθεση του enikos.gr), αναφέρει πως του τον σύστησαν φίλοι του που είχαν αγοράσει αυτοκίνητο παλαιότερα από τον ίδιο δράστη. Έτσι, συναντήθηκαν οι δυο τους τον Σεπτέμβριο του 2022, και κανόνισαν να του προμηθεύσει το όχημα που επιθυμούσε από την Γερμανία.

«Του έκανα μεταφορά στην τράπεζα 19.000 ευρώ για αγορά συγκεκριμένου αυτοκινήτου, και αυτός με την σειρά του μου έδωσε εγγύηση ενός χρόνου, σε περίπτωση που προκύψει κάποια βλάβη. Αφού πήρε τα χρήματα, εξαφανίστηκε, μου έλεγε συνεχώς πως κάτι του έτυχε ή ότι του έκλεβε τα χρήματα ο υποτιθέμενος συνέταιρός του που βρισκόταν στο εξωτερικό. Το αστείο είναι πως εγώ επειδή είχα ψιλιαστεί ότι με έχει κλέψει του ζητούσα να μου στείλει φωτογραφίες του οχήματος και αυτός το έκανε. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ενώ είχε τα οχήματα, ή τουλάχιστον έτσι φαινόταν, δεν μας τα έδωσε ποτέ. Είμαστε πλέον συνολικά 10-15 άνθρωποι που έχουμε πέσει θύματα, και έχουμε κάνει μαζικές μηνύσεις».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ