Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας: «Ο Δήμαρχος Παλαμά ζήτησε να κόψουμε το ανάχωμα στον ποταμό Καλέντζη – Έδωσα το ΟΚ»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας, Κώστας Νούσιος, έδωσε την έγκρισή του για να σπάσει το ανάχωμα στον ποταμό Καλέντζη, τη νύχτα που η κακοκαιρία Daniel έπληξε την περιοχή, όπως παραδέχτηκε ο ίδιος με σημερινές δηλώσεις του. Ο Αντιπεριφερειάρχης υποστήριξε, πάντως, ότι προηγουμένως του είχε τηλεφωνήσει ο Δήμαρχος Παλαμά, Γιώργος Σακελλαρίου, και του είχε ζητήσει να γίνει τομή στο ανάχωμα «γιατί θα πνιγεί ο Κοσκινάς».

Μιλώντας στην εκπομπή Tlive στον Alpha, που ανέδειξε χθες το θέμα με τις καταγγελίες των κατοίκων ότι «αυτός είναι ο λόγος που βυθίστηκε στα νερά ο Παλαμάς», τις δηλώσεις του χωματουργού και την απάντηση του ίδιου του Αντιπεριφερειάρχη, είπε αρχικά:

«Εκείνο το βράδυ, είχαμε μισθωμένα 30 μηχανήματα… ένα απ’ αυτά ήταν και στον Κοσκινά. Εκεί το βράδυ εγώ ήμουν στην Καρδίτσα γιατί είχαμε πλημμυρικά φαινόμενα. Είχε φουσκώσει επικίνδυνα ο Καλέντζης και έλαβα ένα τηλεφώνημα από τον Δήμαρχο Παλαμά, τον κ. Σακελλαρίου, και μου ζήτησε ένα μηχάνημα για τομή στο ανάχωμα γιατί θα πνιγεί ο Κοσκινάς. Του απάντησα πως εάν θεωρεί ότι η λύση αυτή είναι ενδεδειγμένη, να το κάνει. Μου είπε πως πρέπει να γίνει και δεν υπάρχει άλλη λύση. Εξάλλου, στο παρελθόν είχε κοπεί το συγκεκριμένο ανάχωμα και είχε γίνει τομή και κατά τον “Ιανό” και στον “Διομήδη”. Είναι δηλαδή μία κίνηση που κατά τρόπο δίνει μία αντιπλημμυρική προστασία και είναι by the book».

Σε σχόλιο ότι ο κ. Σακελλαρίου είπε ότι «εγώ δεν ζήτησα τίποτα» σε σημερινές δηλώσεις του στο ΟΡΕΝ, ο κ. Νούσιος επανέλαβε: «Με κάλεσε εν εξάλλω ότι “πλημμυρίζει ο Κοσκινάς, πρέπει να κόψουμε το ανάχωμα” και μου ζήτησε το μηχάνημα».

Όπως παραδέχτηκε, πάντως, ο ίδιος έδωσε την έγκρισή του, καθώς εμπιστευόταν τον δήμαρχο λόγω της εμπειρίας του. «Ο κ. Σακελλαρίου είναι δήμαρχος 10 χρόνια, έχει μεγάλη εμπειρία και ξέρει πού πηγαίνουν τα ποτάμια και πού καταλήγουν τα νερά. Αυτή την εμπειρία την δοκιμάσαμε και στον “Ιανό” και στον “Διομήδη”. Τότε με είχε πάρει ξανά τηλέφωνο», τόνισε.

Ερωτηθείς για το τι θα συνέβαινε σε περίπτωση που ο δήμαρχος δεν είχε εμπειρία, ο κ. Νούσιος είπε πως θα έστελνε την αρμόδια υπηρεσία, είτε θα πήγαινε στο σημείο ο ίδιος.

Είπε, δε, ότι ο χωματουργός, που μίλησε χθες στην ίδια εκπομπή αναφέροντας πως του δόθηκε εντολή από την Περιφέρεια να κάνει τομή στο ανάχωμα, «σας είπε την αλήθεια». «Πήρα τηλέφωνο τον χωματουργό και του είπα “συνεννοήσου με τον πρόεδρο και κάνε αυτό που πρέπει για να σωθεί το χωριό“. Και μου λέει “ακόμη και το ανάχωμα;”. “Βεβαίως, ακόμη και το ανάχωμα“. (…) Μου το πρότεινε ο δήμαρχος…», τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας.

«Ήθελε το δικό σας οκ για να σπάσει ο χωματουργός το ανάχωμα», σχολίασε η παρουσιάστρια με τον Αντιπεριφερειάρχη να απαντά: «βεβαίως».

Δείτε το βίντεο:

Δήμαρχος Παλαμά: Δεν έχω το παραμικρό μερίδιο ευθύνης

Νωρίτερα σήμερα, ο Δήμαρχος Παλαμά, Γιώργος Σακελλαρίου, μίλησε στο ΟΡΕΝ. Αρχικά, σχολίασε σκωπτικά πως «για όλα φταίνε οι δήμαρχοι».

Ερωτηθείς για το θέμα με το ανάχωμα στον ποταμό Καλέντζη και τους ισχυρισμούς της Περιφέρειας Θεσσαλίας ότι εκείνος ήταν που έδωσε εντολή, ο Δήμαρχος Παλαμά σχολίασε: «Δυστυχώς, για τον τόπο μου η επιλογή του Περιφερειάρχη ήταν τόσο ατυχής. Επέλεξαν έναν άνθρωπο εντελώς ανεπαρκή και άσχετο. Σταματάω εδώ. Εκ των πραγμάτων αυτό αποδεικνύεται». Στο ερώτημα εάν αναφέρεται στον Κώστα Αγοραστό, απάντησε: «Ναι».

«Εγώ δεν ζήτησα τίποτα», συνέχισε ο Δήμαρχος Παλαμά και εκτίμησε ότι «θα αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει». «Ποιος έδωσε την εντολή είναι φανερό. Ο Αντιπεριφερειάρχης που έδωσε την εντολή έπρεπε να πει “ναι εγώ την έδωσα την εντολή γιατί θα έπνιγα δύο χωριά… αλλά δεν το λέει έτσι…», τόνισε στη συνέχεια.

«Δεν έχω το παραμικρό μερίδιο ευθύνης», υποστήριξε ο Δήμαρχος Παλαμά.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ