Ανοιχτά τα καταστήματα σήμερα – Τι ώρες θα λειτουργήσουν

Ανοιχτά είναι σήμερα Κυριακή 15 Ιανουαρίου τα καταστήματα καθώς πρόκειται για την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων οι οποίες θα διαρκέσουν έως τις 28 Φεβρουαρίου.

Τα καταστήματα ανοίγουν προαιρετικά με ωράριο λειτουργίας από τις 11 το πρωί έως τις 8 μ.μ.

Όσον αφορά στα σούπερ μάρκετ, η κάθε αλυσίδα ορίζει τη δική της πολιτική αναφορικά με το ποιες Κυριακές ανοίγει. Σε κάθε νέα ημερομηνία ενδεχομένως τα δεδομένα να αλλάζουν και τα σούπερ μάρκετ ενημερώνουν για το αν λειτουργούν ή όχι.

Κυριακή με ανοιχτά μαγαζιά το 2023

Οι Κυριακές του 2023 με ανοιχτά καταστήματα είναι πέντε και είναι οι εξής:

15 Ιανουαρίου 2023 – Η πρώτη Κυριακή των χειμερινών εκπτώσεων

09 Απριλίου 2023 – Κυριακή των Βαΐων

16 Ιουλίου 2023 – Η πρώτη Κυριακή των θερινών εκπτώσεων

24 Δεκεμβρίου 2023 – Η τελευταία μέρα πριν από τα Χριστούγεννα

31 Δεκεμβρίου 2023 – Η τελευταία μέρα πριν από την Πρωτοχρονιά

Τι να προσέχετε κατά την περίοδο των εκπτώσεων

Οι καταναλωτές κατά την περίοδο των εκπτώσεων θα πρέπει:

  • Να κάνουν έρευνα αγοράς και να ελέγχουν όχι μόνο την τιμή (αρχική και νέα) αλλά και την ποιότητα των προϊόντων. Επίσης, να αναζητούν στο διαδίκτυο την τιμή του προϊόντος που πρόκειται να επιλέξουν, βάσει κωδικού ή αριθμού μοντέλου, ώστε να είναι βέβαιοι ότι η τιμή που έχουν εντοπίσει είναι η πιο συμφέρουσα.
  • Να οριοθετήσουν τις ανάγκες τους και να προγραμματίσουν με λίστα τις αγορές που πρόκειται να κάνουν, οι οποίες θα συμβαδίζουν με τον προσωπικό ή οικογενειακό τους προϋπολογισμό, αποφεύγοντας αλόγιστες δαπάνες.
  • Να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες και τους όρους της συναλλαγής τους όταν αγοράζουν προϊόντα με δόσεις. Ιδίως για αγορές με πιστωτική κάρτα, να είναι πάντα ενημερωμένοι για τους όρους και τις προϋποθέσεις της συγκεκριμένης αγοράς.
  • Τα προϊόντα θα πρέπει να φέρουν την αρχική τιμή και την τιμή προσφοράς (όχι το ποσοστό έκπτωσης). Προσοχή! Στις προσφορές συχνά αναγράφεται ότι δεν γίνονται αλλαγές, γι’ αυτό εάν μετανιώσουν, δεν έχουν τη δυνατότητα αλλαγής.
  • Να ζητούν πάντα την απόδειξη για τα προϊόντα που έχουν αγοράσει. Σε περίπτωση που το προϊόν είναι ελαττωματικό και θελήσουν να το επιστρέψουν ή να το αλλάξουν, η επίδειξη της απόδειξης είναι απαραίτητη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ