Άνω Πατήσια: ΒΙΝΤΕΟ από την στιγμή της έντασης κατά την διάρκεια της έξωσης

Ένταση σημειώθηκε νωρίτερα το πρωί της Πέμπτης (27/07) στα Άνω Πατήσια, ανάμεσα σε πλήθος συγκεντρωμένων και της Αστυνομίας, την στιγμή που έκαναν έξωση σε γυναίκα για χρέη κοινοχρήστων ύψους 880 ευρώ.

Άνω Πατήσια: «Αδιανόητο να μας πετούν στον δρόμο με τέτοιο τρόπο» – Ο «Γολγοθάς» της γυναίκας που της κάνουν έξωση

Έξω από την πολυκατοικία συγκεντρώθηκαν αρκετά άτομα προκειμένου να συμπαρασταθούν στην οικογένεια και να εμποδίσουν την έξωση. Η ένταση υπήρξε στην οδό Πολυλά, όπου ήταν για αρκετή ώρα ισχυρές δυνάμεις της ΕΛΑΣ, μαζί με εννέα πυροσβέστες και τρία οχήματα, ενώ είχε απλωθεί και προστατευτικό στρώμα για την γυναίκα που απειλούσε να πέσει στο κενό.

Στο ίδιο σημείο υπήρχαν και δυνάμεις των ΜΑΤ που έβαλαν κορδέλες, ενώ στο σπίτι είχε μεταβεί και δικαστικός επιμελητής.

Κάτοικοι, εκπρόσωποι φορέων όπως και συνδικαλιστές, καταγγέλλουν ότι δέχθηκαν επίθεση και χημικά από τις αστυνομικές δυνάμεις. Ανάμεσά τους, ήταν και ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, ο οποίος επιχείρησε να προσεγγίσει το σπίτι στο οποίο γίνεται η διαδικασία της έξωσης και διαμαρτύρεται για την παρεμπόδισή του, με τους αστυνομικούς να τον απωθούν και εκείνος να πέφτει στο έδαφος.

Παράλληλα, επίθεση στη κυβέρνηση εξαπέλυσε στη Βουλή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, κατηγορώντας την ότι επιχειρεί «με στρατιωτικού τύπου επιχείρηση» να διαλύσει ομάδα πολιτών που πήγαν να συμπαρασταθούν σε μονογονεϊκή οικογένεια η οποία απειλείται με έξωση λόγω πλειστηριασμού της κατοικίας του, για ελάχιστο ποσό οφειλής.

«Στρατιωτικού τύπου επιχείρηση από δυνάμεις των ΜΑΤ και τρία πυροσβεστικά οχήματα επιχειρούν εναντίον πολιτών που συμπαραστέκονται σε μονογονεϊκή οικογένεια στα ‘Ανω Πατήσια, η οποία απειλείται με έξωση. Είναι απαράδεκτο, πυροσβεστικά οχήματα αντί να βρίσκονται στη μάχη για την κατάσβεση των πυρκαγιών, να είναι στη διάθεση των funds και να έχουν ως κύριο καθήκον την αντιμετώπιση του “εχθρού-λαού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καραθανασόπουλος, ζητώντας την άμεση απόσυρση των αστυνομικών δυνάμεων.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ